ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Зам.-кметът Кирчев като Гъливер в страната на великаните
Автор: Любомир Минчев 16:24 / 15.05.2020Коментари (2)4999
©
Колкото повече се разкрива, картината става все по-ясна и категорична с простотата си. Трябва просто да се говори. На ангро, без никакви смислени факти,важното е да се твърди, че предишното управление на Пловдив може само да диша праха на сегашното.

Сегашното ли? То още няма такова управление, но това е друга тема, коментирана многократно тук.

И в тази бутафорна ситуация със задачата да ни опява колко скапано било положението, колко тежко е наследството, завещано от предишните управници, е натоварен зам.-кметът Илия Кирчев. Той е финансист и би трябвало да говори с цифри, но все още не успява да го направи убедително. Вместо това се отдава на волни размишления, които го поставят в крайно нелепо състояние. Видно е и на общинските сесии.

Още по-конфузно изглежда той когато трябва да говори за култура и за фондация "Пловдив 2019“. Той е член на Управителния съвет на фондацията и в едно недомислено интервю дава оценка на Европейска столица на културата. В него стига до заключението, че повечето пловдивчани не били доволни от събитието. Как господин Кирчев е стигнал до този извод? Анкета ли е правил, сериозно проучване ли има по темата? Няма значение, важно е, че знае какво мислят пловдивчани. Изглежда други са му слагали думите в устата, но излизат от негово име и позорът остава за него.

Ето една забележителна констатация: "Чуха се коментари и от общински съветници, че ръстът в туризма през 2019-а е не повече от 2% спрямо предходни години, което е далеч от прогнозите на екипа на фондацията и предишния кмет, който говореше за милиони гости“. Кои са тези съветници и откъде са тези данни? Може ли това да бъде сериозно твърдение от един зам.-кмет – някой казал, чуха се коментари... Леля Пенка пък от Четвъртък пазара казала, че изобщо не познава Илия Кирчев.

Ето така се прави оценка на Европейска столица на културата – някой в махалата ми каза, че един се правел на Наполеон... Но когато излязат официалните данни за "Пловдив 2019“, какво трябва да направи Кирчев с двата процента ръст, освен да ги скрие в килера с лаишките си коментари.

И както си вървял по улицата в Матера, където бил на частно посещение, видял тълпи от туристи. Ами и аз видях в Пловдив, а на Четвъртък пазара се говори, че минали и през сергията на леля Пенка. Кирчев пропуска да съобщи на публиката си, че Матера, който заедно с Пловдив беше Европейска столица на културата, още през 1993 година е включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

И съвсем става за културен смях зам.-кметът Кирчев, съобщавайки, че в Матера "дадоха доста пари, за да се заснемат в града две големи кино продукции - "Страстите Христови" и поредният хит от поредицата за Джеймс Бонд.“

Така е, но "Страстите Христови“ е сниман през 2004 година“, 15 години по-рано от Европейска столица на културата.

Гъливер в страната на великаните. Така изгежда Илия Кирчев, когато се нагърбва да прави анализ на предишното управление на Пловдив и да сравнява със сегашното. А в Страната на великаните всичко е 12 пъти по-голямо от реалното. 12 пъти по-голямо от Кирчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Все пак говорите за банкер от Българска Банка за развитие. Кирчев е работил там през 2014-2018. Всички знаем как се оправляват парите там и как се финансират Шиши и други олигарси. Кирчев е просто пионка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мачове между Локо и Ботев сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: