Владиката съвсем се е разпищолил – отдясно го подпират Здравко и Гергов. Управляващо отровно трио

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
17:09 / 01.09.2020
12909
Владиката Николай започна да прави каквото си иска под благия поглед на кмета Здравко Димитров. Дори Николай диктува на кмета управленски решения. Попът се е превърнал и в кадровик.

И Николай нахално обяснява защо така се е разпищолил – православната църква цъфнала и вързала под управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. А и неговият верен приятел Здравко Димитров вече е кмет. И наместил се на софрата, владиката решил да консумира и малко светска власт. Малко ли?

Само че и предишният кмет на Пловдив беше от ГЕРБ, но Николай се беше скрил в килера на митрополията, не смееше да гъкне. И тогава искаше власт, но го биеха и през ръцете, и през устата. Беше се превърнал в един сърдит поп, обиден на местната власт, която не искаше да търпи маймунджилъците му.

Сега се е развихрил, превърнал е кмета в свой помощник. И помощникът Димитров се разписа под безпрецедентна заповед, с която допусна процедура по предварително изпълнение на знаков в последната една година проект за изменение на ПУР- ПРЗ и РУП в Старинна градска част, касаещ парцела на Джамбаз тепе, върху който пловдивският митрополит започна да строи църква.

Административният съд в Пловдив е обявил за нищожна тази заповед преди да има одобрение от Общинския съвет. Общината веднага внесла жалба в по-горната инстанция. Хатърът на владиката не бива да чупи.

Николай обаче пак сърдит – властта с него, кметът с него, но народът срещу него. Използва библейска реплика, за да обозначи приятелите си: "Тези, които ме подкрепят, ще застанат отдясно, а тези, които са против – отляво". На старта на строежа на храма на Джамбаз тепе отдясно бяха кметът и дарителят Гергов.

Николай, Здравко и Гергов искат храм. И започнаха да си го строят. Било от особена важност за гражданите този храм, който ще укрепи духовността, религиозните ценности и вярата на православните жители на Пловдив.

В мотивите за абсурдната си заповед кметът Димитров пише, че целта е "затвърждаването и надграждането устоите на християнската религия в Пловдив, което несъмнено ще се отрази положително върху обществото“.

Глупости на търкалета. В Пловдив има достатъчно храмове. Но точно този щял да се отрази положително на обществото. Този ще се отрази положително на Николай, Гергов и Здравко, това е безспорно.

Тримата очевидно са отдясно на Бог. Затова единият продава имоти от смесеното дружество "Пълдин туринвест“, в което общината е съдружник, и изобщо не му пука. Другият твърди, че нищо не знае за продажбите, макар да е кмет на Пловдив, и също не му пука. Но може да се разходи по цялата главна с камък в ръцете – основният на храма, да го занесе на Джамбаз тепе и да заслужи погалване по главата от владиката и да чуе: "Айде сега, кмете, подпиши разрешителното“. Третият е развял байрака и с мистрия в ръцете, а и с разрешителното, гради храм и е доволен от властта, която съвсем очаквано се озова в краката му.

Както и очаквано, Пловдив се озова в краката на отровно управляващо трио.

Виж коментарите (3)

Още по темата (39):
12.09.2023 Пловдивчанин: Търси се премиер, който да даде 43 милиона за Дупката до "Понеделник пазара"
11.09.2023 Бизнесмен нарече шефа на НИНКН и съпругата му организирана престъпна група
01.10.2022 Зико: Хората от НИНКН живеят в друго измерение
29.09.2022 Има един терен в центъра на Пловдив - една воняща и смърдяща дупка
29.03.2022 Новият православен храм на върха на Трихълмието пред завършване
18.02.2022 Хотел, бизнес център и жилищни сгради в дупката до Тунела
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).