Топло, по-топло, жега за Желко Петрович

Автор: Любомир Минчев
Коментари (22)
11:12 / 12.08.2019
12597
Топло е през август в Пловдив и не става много за футбол. Още по-идиотско е да насрочиш мачовете през този месец от 18,00 часа. И Ботев, и Локо играха при ненормални условия, но докато Локо вкара пет гола на новака Арда, Ботев пусна два на Царско село – не само новак, но и се появи на футболната карта преди няколко години, рожба на футболен инженеринг.

Това е историческа загуба за Ботев – от Царско село на своя стадион, или както му казват тренировъчна база. Все едно. Загадка е дали треньорът на Ботев Желко Петрович разбира какво се е случило, или ще го мине в графата "пука ми“, все пак той е гастрольор, който само минава през този клуб.

Да, топло беше, но каквото за Ботев, това и за царистите. Има право Петрович да се оплаква от задухата, но срамът остава. Той едва ли се срамува, че Ботев падна от Царско село, но ботевистите знаят защо. Иначе за всеки мач, в който отборът му не играе нищо, Желко има в запас по някоя лакърдия. Сега каза, че може да поплачат ден–два и това е.

И тъй като Желко дойде със сериозна визитка – най-вече като помощник, сигурно дълго ще му траят лакърдиите и ще повтаря, че иска отборът му да се забавлява и да играе с въображение. Това може да го каже и кибик от трибуните. Ботев нито се забавлява, нито играе с въображение. Може би предстои, Желко знае.

Ако тази загуба беше паднала на главата на Николай Киров и той каже, че ще поплаче ден-два, вече да си е стегнал багажа. Но тъй като в очите на съветниците на Георги Самуилов черногорецът е "голям“ треньор, няма да му бъде напомнено, че Киров беше сменен заради "нулева година“, по израза на Самуилов. Очевидно годината на Петрович ще бъде още по-нулева, но нито на него му пука, нито на довелите го в Коматево.

Такива със "сериозните“ треньорски визитки минаха и през Левски, и през ЦСКА и през Лудогорец, и къде ли не. И нищо. А Желко е наясно със задачата си – след всяка загуба да измисли колкото може по-пинизчийско оправдание, за да разберем, че страшно го разбира футбола,но него не разбират. И така, докато си мине по реда.

Виж коментарите (22)

Още по темата (745):
21.07.2020 БФС наказа Бандаловски за "уронване честта и достойнството на съдия"
21.07.2020 Венци Стефанов за Бандаловски: Акълът му стига, колкото да не си размени обувките!
20.07.2020 Собственикът на ПФК Ботев бил бесен след поражението от Славия
20.07.2020 Бандаловски: Ние сме третият отбор с най-много фенове, а те се подиграват с
нас
19.07.2020 Феро: Не съм разочарован! С този потенциал не можем да надскочим нивото
си!
19.07.2020 Ботев загуби своя мач на сезона! Лига Европа се превърна в мираж!
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).