Роди ли пловдивската политика новия "Славчо Атанасов"?

Автор: Кирил Налджиев
Коментари (3)
15:28 / 05.01.2019
20567
Славчо Атанасов отдавна е смятан за единствена алтернатива на кмета Иван Тотев в местното управление. През последните два изборни цикъла битката бе Тотев срещу Славчо Атанасов и ветрилото, което се разгръщаше зад гърба му.

За никой не е вече тайна, че Славчо се радва на подкрепата на БСП на Гергов в Пловдив, както и на някои вътрешни опоненти на Тотев в ГЕРБ. Желанието на ветрилото да пребори Тотев през последното почти десетилетие е толкова голямо, че на последните избори лично Георги Гергов се самоунижи и кандидатира за кмет знаейки, че с безкрайно компрометирания си образ ще прогони социалистите в посока Атанасов.

Същото това корпоративно ветрило не позволи на никой сериозен политик да "изгрее" на пловдивската сцена, за да може Атанасов да е единствената алтернатива на ГЕРБ и Тотев.

В битки срещу "враговете" и опити за лансиране на алтернативата на Тотев в ГЕРБ, от ветрилото "проспаха" появяването на пловдивската политическа сцена на един от техните "кадри".

Поне това показва проучването ни сред 3 331 читатели на Plovdiv24.bg. На въпрос "Ако изборите за кмет бяха днес, за кой бихте гласували?" очаквано най-голяма подкрепа акумулира Иван Тотев. За него биха гласували 28% от анкетираните читатели. Кой обаче е на второ място? Тук идва голямата изненада. 12% от анкетираните посочват Борислав Инчев. Младият политик от ВМРО измества своя ментор в политиката Славчо Атанасов и на практика заема мястото като алтернатива на сегашния кмет.

С едва 10% подкрепа, Славчо Атанасов дели 3/4 място с опцията "Надпартиен кандидат", което на практика означава, че вече е "изпята песен" за пловдивската политика. 

Въпреки, че излиза от "котилото" на ВМРО, Инчев много се различава от "предшественика" си Атанасов. Очевидно много внимателно е наблюдавал поведението на своя бивш съпартиец, като е успял да отсее малкото положителни черти на Славчо и е изхвърлил на сметището пошлото и селско държание на бившия градоначалник.

Инчев се опитва, подобно на Славчо, да е близо до хората, човек от народа, но в същото време се изказва премерено, не изпада в малоумен популизъм който при Атанасов, често нямаше нищо общо с реалността, а когато критикува управлението се старае да го прави на място и боравейки с конкретика. Все пак Инчев все още се държи доста предпазливо когато "хапе" кмета, защото още година ще трябва да работи с "големия" градоначалник и иска да си спести доста проблеми.

Все пак ако иска да е втори на изборите догодина и да бъде припознат като алтернатива на Тотев, той трябва да "скъса синджира" и да играе вабанк, в противен случай може да бъде дамгосан като предпазлив, дори страхлив.

Останалите в анкетата ни едва ли ще се докопат до призовите места и евентуален балотаж на изборите, но нека все пак кажем как ги подредиха читателите ни. На пето място е спряганият за кандидат на БСП Николай Радев. Той събира 8%  подкрепа. Кандидат на обединените десни почти догонва Радев, със 7%, а след него би се наредил Георги Титюков с 4%. Павел Шопов, кандидат на на пловдивско бизнес обединение и кандидат на ДПС биха събрали по 2%, а 16% посочват, че биха гласували за някой друг.

Виж коментарите (3)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).