Разликата между Григор и Калин Терзийски е не само 2,5 милиона долара

Автор: Любомир Минчев
Коментари (11)
12:57 / 23.11.2017
17157
Случва се нещо изумително. Ако се зарадваш на голям български успех, рискуваш да изглеждащ като дебил в очите на други дебили. Да оставим настрана Петър Волгин, който не желае да аплодира Григор Димитров и принизява триумфа му до литературно четене в местното читалище. Не желае да го припознае като български посланик, не иска да има нищо общо със световното говорене за Григор. Това е неговото мнение, да го уважим.

Но излиза писателят Калин Терзиийски и се вторачва в портфейла на Григор. Само с тенис, представете си, спечелил 2,5 милиона долара за пет мача в Лондон. А Калин публикувал разкази пак в Лондон - в български вестник, за 25 паунда. Де е Киро на кирия!

Каква жестока несправедливост, а българският народ се захласва по един никакъв тенис. Човекът на "духа, знанието и величествената мъдрост" е огорчен. Терзийски е получил европейско и световно признание с писане на разкази в лондонско издание за българи, а ние сме изплезели езици по Григор.

Терзийски е оценен на 25 паунда, после на 10.

Какво се случва с нас. Излиза поредният несретник и лигаво ни оплаква съдбата си. И не само го прави, но обвинява всички - нас, които се радваме, и Григор, който печели пари. Терзийски знае, че има писатели, които изкарват повече от Григор. Знае, че в литературата признават класата ти с Нобелова награда. За негово съжаление Нобел раздават и в тениса, Григор го получи. А талантът и трудът на Терзийски струват вече 10 паунда. Това е положението.

Не може да изкараш 2,5 милиона с лежане в риалити шоу и безпаметно напиване. Калин вече опита, не става.Но със самочувствието на Дан Браун брои парите на Григор. Той така може да ги брои и на Стоичков, и на Бербатов. Но няма да мръдне от 10 паунда на разказ.

Това, че ходим по улици, кръстени на писатели, а не на тенисисти, няма да промени таксата на Калин. С такива писатели, които смятат себе си за адски нещастни, няма как да има повече улици на тяхно име.

Затова разликата между такива като Калин и Григор е не само 2,5 милиона. Тя е огромна - в таланта, духа и къртовския труд, непосилни за калиновци.

За утеха Калин Терзийски може да получи бутилка хубаво вино от Григор. Поне малко да се зарадва.


Виж коментарите (11)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).