Носталгия по казармата? Айде стига глупости!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (17)
15:26 / 28.09.2020
6301
Имало носталгия по казармата. Така твърдят някои около дискусията да се връща ли задължителната наборна служба, доброволна ли да е само, или пък нещо друго да измислим, но да напълним главите на младите хора с калашници и зенитни оръдия. Един генерал от запаса твърди, че с ликвидиране на задължителната служба преди години политиците нарушили Конституцията.

По какво да изпитваме носталгия? По бруталната фатмащина, която цареше на плаца, където нискоинтелигентни индивиди с фуражки си избиваха комплексите върху момчета на 18-19 години? По издевателствата в спалните помещения ли? По безумните гонки, че не си изчистил тоалетната навреме ли? По злобата на старшината ли, който не може да преживее, че някои са приети за студенти и ще се уволнят месец по-рано?

И всичко това в продължение на две години, през които се научаваш да стреляш и ти набиват в главата как сме толкова силни, че ще прегазим Турция за два дни. Само така се ставало мъж – като се водиш по акъла на безброй глупаци около теб.

Затова ли да изпитваме носталгия? Две загубени години, през които наборът закъсняваше с образованието си, закъсняваше с живота си.

Темата за задължителната служба трябва да бъде затворена окончателно. Имаме професионална армия, която не можем да попълним. Който смята, че само така - като войник, е полезен за държавата, да го направи. И уважение за това.

Успяха да издействат 6 месеца доброволна наборна служба. Малко било, натискат да военизират училищата и университетите.

Стига глупости и без повече извращения. Стига сме се ходили по акъла на "патриоти“ и фуражкаджии, които не изпитват толкова носталгия по казармата, а по собствената си изгубена значимост.

Виж коментарите (17)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).