Мери си приказките, кмете!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (27)
15:39 / 09.01.2020
32720
Мерете си приказките! Така кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към една жена, която не беше много съгласна с неговите приказки по време на общественото обсъждане дали върху археологията на "Понеделник пазара" може да се строи. А той съвсем категорично застана на страната на инвеститора. Този човек е дал много за изкуството в Пловдив и може да му се вярва, обърна се кметът към Димитър Георгиев-Розата.

Това означава, че спокойно може да си построи хотел, офис или каквото иска върху ценната археология. Само защото може да му се вярва, а и трудно е да му кажеш: Мерете си приказките! Това е поредната фраза на кмета, с която напълно зачерта предизборната си кампания, построена върху консесуса – с гражданите, с гилдиите, с браншовите организации, с кварталните идиоти.

На обсъждане кметът казва на експертите, дошли да си кажат мнението: "Мерете си приказките!" Нямаше как да го каже на махленските изборни събрания, където обясняваше, че ще има друг стил на управление в този град. Мерете си приказките, пловдивчани! Свободно думата имат едри инвеститори, на които може да им се вярва, както и олигархичният кръг, избрал си кмет.

Мери си приказките, кмете! Това не иска да чуе Здравко Димитров от изборната си централа и затова му е лесно да каже на всеки пловдивчанин: Мерете си приказките! Прав е, че в Пловдив няма дупки и археологията на "Понеделник пазара" не е дупка.

Оставиха му град без дупки, от които лесно да се печели, както Гергов от дупката във Варна. Самият той дойде на обсъждането, за да види дали и от тази дупка няма да има кяр. Мерете си приказките, препоръчва Здравко Димитров. Най-лесният път към дупката, която е решил да изкопае

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (27)

Още по темата (39):
12.09.2023 Пловдивчанин: Търси се премиер, който да даде 43 милиона за Дупката до "Понеделник пазара"
11.09.2023 Бизнесмен нарече шефа на НИНКН и съпругата му организирана престъпна група
01.10.2022 Зико: Хората от НИНКН живеят в друго измерение
29.09.2022 Има един терен в центъра на Пловдив - една воняща и смърдяща дупка
29.03.2022 Новият православен храм на върха на Трихълмието пред завършване
18.02.2022 Хотел, бизнес център и жилищни сгради в дупката до Тунела
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).