Колко ниско могат да паднат букмейкърите и големите медии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:50 / 17.05.2018
6363
От няколко дни две големи политически лобита воюват и това доведе до комични кампании и изяви в "големите" медии. Става въпрос за предложението за ограничаване или направо забрана на рекламата на хазартни игри. Само по себе си това предложение е идиотско, но предвид откъде излиза, не е изненадващо.

Със същата сила и логика може да се предложи забраната на рекламата на алкохол, вредни храни, абсолютната забрана на реклама на цигари и т.н. и т.н. В общи линии тези забрани поставят медиите във все по-голяма зависимост от политиците, защото съществуването им на пазарен принцип става все по-трудно. Именно тази зависимост прозира зад намеренията на "патриотите", които за никого не е тайна на кой "бог" се кланят. Техният "бог" не иска независима журналистика в страна от ЕС, в която все по-успешно налага евразийското си влияние.

Големите медии и хазартните лобита трябваше по точно тази струна да заиграят и да влязат "грубо с бутонките", казвайки истината. Те обаче реагираха като ощипани госпожици и от "устите" им потекоха комични небивалици.

Като започнем още с рекламната кампания "Да не се отнема надеждата на българите". Тотална липса на мисъл и креативност, която набързо бе осмяна от мислещите българи. Сякаш тази надежда я подаряват, а не я продават срещу многомилионни печалби.

Още по-нелепо беше твърдението, че родните букмейкъри ще пренасочат инвестициите си от родния спорт към европейските колоси. Обидно е за всеки читател или зрител, до когото е достигнал този текст, че някой там някъде си мисли, че този човек е толкова тъп, че да им повярва.

Кажете си го в прав текст: От рекламата на хазарта получаваме много пари и губейки ги, губим независимостта си. Ставаме все по-зависими от политици и тъмни бизнес кръгове.

Само тази истина може да предизвика някаква смислена дискусия по темата и да предизвика някаква реакция от обществото.

Виж коментарите (2)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).