Когато нивото падне до Али Байрям, идва ДОСТ

Автор: Любомир Минчев
Коментари (10)
11:25 / 19.04.2016
10917
Как бихте постъпили, ако ви се наложи да избирате между ДПС и ДОСТ? Поне половината от половин милион избиратели на Движението за права и свободи ще трябва наново да мислят. Наново, защото им предлагат да не бъдат повече крепостни селяни . Дали няма да бъдат други крепостни, е друг въпрос. И дали изобщо ще седнат да мислят.

Избирателят, който не е изправен пред подобен избор, ще каже, че не му пука. И ще си мисли, че е много прав да твърди: "Абе, да се оправят турците!" Навремето и аз така си мислех, докато мой колега и приятел не го арестуваха . Правехме едно вестниче в един хубав край с работливи хора. И си говорихме нормално - за жени, за щуротии и пиехме по едно . Но в мазето той въртял на циклостила позиви за разни неща - не само за народната власт, но и за битката в името на майка Турция. Повече не го видях - затвор, после Турция. Чухме се след промените.

Убеден съм, че моите приятели от онези години искаха своя ДОСТ. След ареста разговорите станаха по-трудни , но знаех какво мислят и за какво се борят вътрешно, защото нямаше как да го покажат публично. Но най- важното беше, че не искат да бъдат политически роби. Но дойде ДПС и това им се случи. Те го разбраха по-късно и започнаха един по един да отпадат от играта. Те не получиха своя ДОСТ.

Затова и се роди легендата, че Доган е пазителят на етническия мир. За пазител беше обявен най-големият политически робовладелец у нас. Доган се оказа и пазител на етническия вот. И като е миротворец , никой не обръщаше внимание, когато той твърдеше, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Сега обаче е страшно, ако ДОСТ е стъпил на единия бряг на Босфора.

Няма нищо страшно. За по-голяма част от българските турци страшното мина. Мъчително, но те се отърсват от страха ДПС. Този път за Доган е приготвен политически пищов и той не е зареден с халосни патрони.

Ако се съмнявате, Пловдив е христоматиен пример за отърсване от страха. На последните местни избори ДПС събра 800 гласа срещу 8000 преди четири години. Да не мислите, че новият градски лидер Али Байрям е способен на нещо друго, освен да се снима под портрета на Апостола и да поднася цветя на Бунарджика. Той хабер си няма какво въртяха на циклостила онези хора, когато само мисълта да въртиш нещо означаваше затвор. Независимо как ще ги наричате - шпиони, предатели, терористи.

Та когато нивото падне до Али Байрям, идва ДОСТ.

Добре, за по-голямо удобство да наричаме ДОСТ протурска партия. И да позволим на всички леви и десни популисти, националисти и всякакви "-исти" да се упражняват върху застрашената ни национална сигурност. Но предлагам да го направим със същата лекота, с която си говорим и пишем за проруските партии у нас. Тяхната открита пропаганда на Евразийския съюз не е заплаха за националната сигурност. Как така?

И сега ни предлагат да аплодираме кагебейската дружинка около ДПС , която ни разката фамилията 26 години, и да заплюем ДОСТ, чийто път към Европа също минава през Босфора , но Европа е отпред. Европа, за която Догана вече говори като за турска баня, останала без теляци.

Аплодирайте го, наричайте го новия Апостол, давайте му орден "Стамболов", пазителят на етническия мир , пазителят на обръчите . И всичко това заради нечистоплътната кагебейска дружинка, която дундурка ДПС и още няколко партийни щаба.

Русия или Турция не е избор. Дори за българските турци . Те просто търсят своя ДОСТ. Други като Байрям ще откриват кафенета, фитнеси и ще търсят келепира. Тяхна работа. Те не знаят нищо за циклостила.


Виж коментарите (10)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).