Как шадраван се превръща в пеещ фонтан – на 25 октомври

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
19:50 / 18.10.2015
7475
Предизборната кампания в Пловдив може да бъде закрита още днес. Това ще предпази някои кандидати от нови стъпки към пропастта. Те вече направиха необходимото, за да се срутят достатъчно и не е необходимо да се самоубиват така зрелищно.

Освен това още преди два месеца стана ясно, че джентълменското споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок - да се подкрепят доказано успешни кандидати, отиде по дяволите. Драстичният пример за погазването му е точно в Пловдив.

Сега е крайно любопитно да разберем кога Радан Кънев ще проумее, че в Цар-Симеоновата градина има Пеещи фонтани, а не шадраван. Вероятно ще му се прииска да ги види още на 25 октомври вечерта, след като чуе резулата на реформаторите в Пловдив. Нищо чудно да скочи направо с дрехите и с главата надолу.

Никакво внимание не заслужава и баснята, която се разправя - че след изборите ГЕРБ и РБ щели заедно да управляват града с мнозинство в ОбС. Как е възможно това да се случи с трима-четирима общински съветници от реформаторската листа. И как да са повече, след като местните реформатори останаха на ниво шадраван. И не се виждат никакви доказателства, че търпят развитие. Сър Пелам Гренвил Удхаус има блестящо сравнение за подобни идиотски ситуации - държат се като бавноразвиващи се билярдни топки. Ако продължим в неговия стил, те ще усетят стрихнина в супата някъде около обед на 26-и.

Няма смисъл още седмица да слушаме едно и също. Някой може да си разправя за някакво мнозинство с ГЕРБ, но Иван Тотев е категоричен, че онези, които подкрепиха Здравко Димитров, трябва още много хляб да изядат, за да се случи тази басня. Славчо Атанасов окончателно се заключи в своята джамия в Столипиново и дори Айри Мурад не може да го мръдне оттам. Георги Гергов се надява Слави Трифонов да му пее на уше тази сряда и с това ще приключи.

Но на 26-и по обед политическият тон ще претърпи лека промяна, а за някои - драстична. Ще имаме много време да си говорим за новия стил на общуване, но наблюдавайте кандидатите за участие в новото управляващо мнозинство - и да е мъгливо времето, те ще виждат ясни очертания пред себе си. Това ще ги постави в онова състояние, когато две билярдни топки леко се докосват. Гледката не е за изпускане.


Виж коментарите (1)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).