ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
И локум за 100 милиона не може да вдигне умрялата местна власт
Автор: Любомир Минчев 17:47 / 05.10.2020Коментари (2)4772
© Plovdiv24.bg
Застоят в развитието на Пловдив  е очевиден и това е оценката за вече едногодишното управление на кмета Здравко Димитров и неговия екип. Нищо не се е случило, няма и какво да се случи до края на годината. ЗИКОМЕТЪР-ът на общинския съветник  от ДБ Йордан Иванов, конструиран на базата на предизборните обещания, също удря нулата.

Ударът от коронакризата беше утроен от липсата на идеи и визия за бъдещето на града, както и от пълната безпомощност около финансирането на значими за града проекти. Самият Здравко Димитров призна, че провалът ще бъде пълен, ако не бъде теглен заем от близо 100 милиона лева.

За сметка на  управленската немощ, скандалите следваха един след друг – шуробаджанащина в общината, за отклоняване на пари от КОЦ, свалени точки от дневния ред на ОбС  заради тяхната несъстоятелност.

Нови проблеми върху местната власт се задават и следващата година, която е изцяло изборна – вот за парламент и президент. В такава година не се работи много, ще секнат и паричните потоци заради неясното бъдеще на Борисов и ГЕРБ. Здравко Димитров ще се озове в безвремието на Славчо Атанасов – когато  не си любимец на централната власт.

И как се държи в тази ситуация  екипът на Здравко Димитров – когато нищо се вижда на хоризонта? Пускат се локуми, които трябва ни убедят, че кметската администрация все още шава. Последният е от днес – кардиологична болница за 100 милиона лева. Дори се говори за сграда в невероятен стил и новото здравно заведение ще се ръководи от професор Чирков. Във Варна не станало, но тук ще стане.  Страхотна новина, ще си каже човек. Да страхотна е, но в тази ситуация ще си остане локум и нищо друго.

Излязоха и едни 10 милиона лева за тротоари и преасфалтиране, но в следващите две бюджетни години. Тази вече си отишла, отписали я. И ще продължаваме да слушаме за "Модър-Царевец“, за нов мост над Марица, за пробива под Гарата. Това си знае Здравко Димитров, това си бае. Как ще стане, с какви пари, не е ясно. И тъй като не е ясно, иска да тегли огромен заем. Ако не стане, трябва да си вземе шапката и кой откъде е.

Напоследък забравиха за пробива под Водната палата. Също един хубав локум от предизборната програма на господин Димитров. Пак неясно кога, но идеална дъвка за разтягане.

Пълен провал, който и яловата новина за нова кардиологична болница няма как да разсее. Засега си оставаме с откриването на паркинги, детски площадки и кучкарници. Влизаме в кварталите, обяви Здравко Димитров, сякаш никой не е влизал досега там.

Не можем без паркинги, площадки и кучкарници, но можем без тази безпомощна местна власт, която дойде с локуми и с локуми ще си отиде.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравко сакатия подарява зелени площи за строежи и това е
0
 
 
Локума ..Имаме воля..но прочетен на обратно...това е положението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: