Гражданското общество почервеняло. Откога?

Автор: Любомир Минчев
Коментари (5)
17:19 / 22.02.2019
11843
Надуват ни главите червените тия дни, че БСП постигнала голяма победа. Накарала управляващите да преосмислят някои свои решения покрай изборния кодекс.  А Кирил Добрев съвсем "скромно“ отбелязва, че това не е победа на БСП, а на гражданското общество. То така поискало, а партията само изпълнила желанията му. Тази мила и добра партия, която чула зов за помощ и откликнала.

Айде, де! И откога гражданското общество се е повлякло подир червените лъжци. Отгога е така почервеняло, та изобщо не сме забелязали. Това не е ли същото общество, което няколко пъти вече измете "спасителите“ от властта. И пак ще го направи, ако някои от тях се опитат отново да ни спасяват.

На Кирил Добрев, на Крум Зарков, на Иво Христов, на Сашо Симов и на всички болшевизирани елементи около Нинова много им се иска да са говорители на гражданското общество, което, според тях, така му писнало от модела на управление, че вече виждало реалността само в червено.

Боже, опази!  Това общество си мисли съвсем друго – никога повече червени спасители, още по-малко болшевики или националсоциалисти. Проучванията са категорични – 67 процента от българите са съпричастни към европейската интеграция, а това означава пълно отрицание на на рекомунизираща и болшевизираща се  БСП.

На Нинова, Добрев и Зарков може да помогнем, като поддържаме илюзията им, че са създали революционна обстановка и сме се записали за бойци в армията им. Така ще останат по-дълго в землянките, където се укриха след напускане на Народното събрание. И когато тихомълком изпълзят, да видят какво мисли за тях гражданското общество.

Виж коментарите (5)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).