Футболистите паднали с 6:0, а началниците се хвалят с 0:0

Автор: Любомир Минчев
Коментари (16)
08:49 / 27.07.2015
6420
Футболист на Ботев е предложил на съотборниците си да се обесят на гредите. В пристъп на срам да стегнат примката около шията си и така да спрат тормоза над запалянковците. Изглежда напълно логично след позора в Монтана. Това ще е най-великото извинение, виждано досега.

От съблекалнята на Ботев отричат подобна инициатива, а би трябвало да се гордеят с нея. Нали искат да се извиняват на запалянковците, какво чакат, идва мачът с Локо.

Един футболист на Ботев наистина даде идеята за масово обесване по гредите. Казва се Илиян Гаров и направи предложението през март 2009 година. Тогава Ботев пак беше закъсал и запалянковците искаха мъст. Този футболист беше разбрал, изглежда, че на съвестта не бива да й се дава прекалена свобода. Тя трябва да бъде впримчена и едно въже на футболната врата ще свърши работа.

След мача в Монтана колкото и футболисти на Ботев да видите да висят по гредите, няма да се трогнете. Ще ги отминете с убеждението, че там им е мястото. Ако се колебаете, погледнете как играха и ще разберете защо тези момчета висят там. Ще разберете още, че идеята на Илиян Гаров е достойна за уважение.

Но какво излиза сега - че с 6:0 са паднали само треньорът и футболистите, а клубните началници са се докопали поне 0:0 срещу страшилището Монтана. Надявах се идеята за обесването да дойде от тях и те да покажат как стават тия работи. Вместо този очакван жест, те с голям кеф отстъпват въжето си на един нещастен вратар. И се държат така, сякаш са видели треньора Петър Пенчев и вратаря Михаил Иванов за първи път в Монтана и там им щукнало какво могат двамата.

Ако не сте разбрали, шефовете на Ботев не са паднали с 6:0. Те нямат нищо общо с позора. Задачата им сега е да намерят треньор, да го представят и да кажат, че продължават напред. Така могат и на майната си да стигнат, но и там понякога питат за достойнство.

Треньорът Пенчев сигурно е за смяна, а вратарят Иванов за изгонване. Но ако разбереш това във втория кръг на първенството, трябва да си голям идиот. И никой да не разбере толкова време, че си идиот.

На Лаута действа друг механизъм. Христо Бонев и Атанас Узунов преследваха премиера Борисов в Раковски, където откриваше пречиствателна станция, и се молят да получат за подарък някой Марешки 2. Двамата сигурно са разбрали, че първо тях ще обесят и после футболистите.


Виж коментарите (16)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).