Финалът Ботев - Локо ще свърши ли утре? Който е готов да умре на терена, да го направи и извън него

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
11:54 / 14.05.2019
15273
Финалът между Ботев и Локо няма да свърши утре вечер. Няма да дочакаме края му и на следващия ден, когато победителите ще вдигнат купата пред сградата на Общината. Няма да приключи още дълго, тъй като е историческо футболно събитие, а историческите мигове не умират толкова бързо.

Две футболни централи и фондация "Пловдив 2019“ да бяха работили съвместно, пак нямаше как да натъкмят пловдивски финал в годината на домакинството на Европейска столица на културата. Сигурно е работа на съдбата.

Слушаме вдъхновяващи послания и от двата лагера – ще умрем на терена, но ще бием. Видеообръщения вдигат адреналина и смразяват кръвта. Телевизиите ще показват как керванът от запалянковци тръгва от Пловдив и пристига в София. Зрелището е за футболна България, която не е виждала подобно преселение и вече няма да се колебае дали Пловдив е футболната столица.

Прогнозата? Най-опасното нещо на света за този мач. Кой е по-добър? Най-глупавият въпрос за утре вечер. По-лесно е да се прогнозира финалът в Шампионската лига. Няма нужда от подобни напъни. Локо ще се надява и на феномена 15/15 – спомена за титлата на тази дата, а Ботев има самочувствието на доминатор в този турнир последните години. Нито едното, нито другото имат някакво особено значение за утрешния финал.

Как ще продължи на другия ден – това е въпросът. Ясно е, че победителите ще дефилират с купата на площад "Стефан Стамболов“. Но там ли ще бъдат техните асистенти и привържениците им, които също са поканени. Дали победителите имат нужда от асистенти в миг на триумф, а и дали асистентите могат да понесат триумфа още веднъж – извън терена.

Възможно ли е Пловдив да покаже и невиждана футболна култура? Защо не. Една мечта е толкова по-близо, колкото повече хора живеят с нея. А нали Пловдив мечтае - пловдивски финал, нови стадиони, домакинство на световно или европейско първенство.

Ако на площада пред Общината се развеят и жълто-черни, и черно-бели знамена, Пловдив ще покаже, че продължава да мечтае и е толкова близо до мечтата си. Ако някои са готови да умрат на терена, но да бият, трябва да са готови да умрат и извън него, за да останат.

Виж коментарите (3)

Още по темата (213):
15.05.2020 Кметът за 15 май 2019 г.: Знаете, че съм "жълт"! Бях тъжен след мача, но ми мина
24.09.2019 Важна информация за феновете на Ботев, затварят две улици в Перник
24.09.2019 Ботев замина със 17 футболисти за Перник, Кристиан Димитров е аут
04.09.2019 Марица не успя да стигне до мач срещу ЦСКА-София
20.06.2019 Локо качи Купата на 2914 метра и поздрави всички българи!
02.06.2019 Психоложките на Локо (Пд) ще работят и с националите
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).