Джошуа и Пулев - уважението, глупако, уважението!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (31)
14:12 / 14.12.2020
18822
"Благодаря ти, че дойде“. Това написа Джошуа под видео, което показва как британецът просва на земята Кубрат Пулев. Крайно неуважително от страна на победителя, но той сигурно ще ви каже, че има основание, тъй като има и неуважителна предистория от съперника си.

Ние сме българи и искахме Кубрат да бие, за да се бием и ние в гърдите. Много искахме и бяхме готови да повярваме, че това е лесна работа. За едни Кубрат е национален герой и трябва да се гордеем с него, въпреки загубата, а за други е национален позор.

Първо, не е никакъв позор да играеш два пъти за световната титла и да паднеш, напротив. Второ, Кубрат Пулев беше надигран безусловно от Антъни Джошуа. Да оставим на специалистите да оценяват играта на двамата и защо се е стигнало до този нокаут. Не е работа на лаиците и сеирджиите да определят Пулев като слаб боксьор, който не ставал и за спаринг на Джошуа.

Фолкдивата Андреа пък видяла нещо крайно любопитно: За нея 99 процента шампион е Кобрата, защото бил по-добрият боксьор и няколко пъти така разклатил Aнтъни, че британецът аха да падне. Всеки е видял това, което иска да види.

Нокаут на ринга не е нито позорен, нито срамен. Нокаут извън ринга е друга работа и има по-тежки последствия. Кубрат загуби с нокаут още на пресконференцията преди двубоя. Пролича му, че е нервен, прие с удоволствие словесната разправия, съблече си демонстративно тениската и беше готов за бой на сцената. Вместо да покаже уважение към шампиона, Кубрат се държа като уличен бияч. Джошуа не издържа и го попита: Кого си победил? Да, българинът вероятно отговори на провокациите на AJ, но просто прекали.

На ринга след всеки по-сериозен удар на Джошуа нашият човек се хилеше, все едно му казваше: Толкова ли можеш? А явно губеше мача. Нокаут за Пулев и след истинския нокаут. "Мен ме запомни“, обърна се Кобрата към победителя, сякаш отново ще се срещнат някога. Джошуа го изгледа арогантно и му се прииска още веднъж да го свали на пода.

Няма значение, че са те набили и си паднал в нокаут, това е бокс – един удар решава всичко. Важно е дали ще станеш от пода достойно. Кубрат не го направи, колкото и да ни иска да е нашият герой. Затова получи "Благодаря ти, че дойде“ с видео от поразяващия удар на Джошуа и "Сготвих си Кобра“ с друго видео от серия разклащащи удари, според терминологията на Андреа.

Но Джошуа написа и друго: "Опонентът ми беше добър. Здравейте на всички в България, надявам се, че сте добре. Изпращам ви любов, Кубрат Пулев е страхотен човек! Но това е бокс.“

Виж коментарите (31)

Още по темата (191):
08.09.2021 5 знакови мача на Антъни Джошуа
04.05.2021 Тервел разтърси социалната мрежа с непоказвани снимки на брат си Кубрат
05.01.2021 Джени Суши: Зарадвах се, когато Андреа напусна Кубрат, а също и че Джошуа го
би
23.12.2020 Кобрата: Считам се за много интелигентен, в България 98% нямат понятие от
бокс
15.12.2020 Кобрата: Тарикат мъж не писка! Видяхте колко го беше страх от мен Джошуа!
15.12.2020 Крум Савов: Кубрат Пулев е огледален образ на Бойко Борисов
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).