Дани е била само агент под прикритие, а всъщност е заслужила гербаджийка

Автор: Любомир Минчев
Коментари (28)
12:29 / 01.03.2021
55644
Очакваната новина стана и официална – Дани Каназирева е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив област. А това означава, че областният управител ще е сигурен депутат в следващото Народно събрание.

Каназирева вече пропусна един шанс да седне на депутатската банка – през 2017 година тя беше водач на две листи  - на Пловдив и областта от поредната синя формация "Нова република“ на Радан Кънев. Тогава кандидат за депутат беше и съпартиецът й Владимир Кисьов, който сега ловко се прехвърли в редиците на ВМРО и поведе патриотарската листа в Пловдивска област. Но по онова време имаше коалиционно споразумение между партиите в синята коалиция. Сега "Съюз за Пловдив“ няма нито с ГЕРБ, нито с ВМРО.

През 2010 година Каназирева беше прогонена от ГЕРБ и създаде "Съюз за Пловдив“. Тя твърди, че това е станало по настояване на Цветан Цветанов. Изглежда Борисов не е бил много съгласен, тъй като и до днес повтаря, че Дани винаги си е била от ГЕРБ, а след местните избори й подари губернаторското място.

Така след осем - девет години говорене против ГЕРБ и влизане в коалиции, които трябваше да бутат ГЕРБ от власт, Дани се оказа заслужила гербаджийка с голямо сърце и много страст.

И така - Дани е била само агент под прикритие и създала малка рекетьорска партия, която обслужваше я ГЕРБ, я БСП, я самия Гергов, я Радан Кънев, я нечии корпоративни интереси, но с цялата си душа е обичала ГЕРБ. И в един момент партията връща любовта си към най-достойните членове.

Това стана официално днес, но отдавна подозирахме какви чувства бушуват в Дани Каназирева. Още на изборите през 2015 година тя каза, че иска да става кмет и знаела как да стане. На другия ден Иван Тотев помоли да не го разсмиват с въпроса дали е възможно той да отиде на балотаж с Каназирева. След още ден червен активист каза, че Дани демонстрира “фасадна опозиционност" и нейното поведение е лицемерно – заиграва се с ГЕРБ или с когото трябва.

По-точно беше да се каже - никаква опозиционност. Поне в идеен план. Някой би ли посочил идеен сблъсък, който да е подпалил града от четирите му краища с участието на госпожа Каназирева. Нищо подобно. Става дума за материална опозиционност и тя е в изобилие – колко струва това нещо и кой би спечелил от него. А “фасадна опозиционност" е само едно украшение към нищото.

Агентите под прикритие рискуват рано или късно да ги разкрият. По-посредствените, притиснати от обстоятелствата, направо излизат пред тълпата и крещят, че са били агенти. Още по-силно пищят, ако видят насреща и сергията със захарен памук.

Целия анализ може да прочетете в ZaPlovdiv.bg!

Виж коментарите (28)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).