Червеният лидер и Червеният поп с кръжок за шеф и кройка

Автор: Любомир Минчев
Коментари (7)
07:55 / 10.08.2015
8204
Усилва се впечатлението, че Здравко Димитров ще играе с "Б" отбор на идващите местни избори. Логично е, след като партията му вече излъчи своя "А" отбор. Сега номерът е как двата отбора да си разменят местата. На този въпрос отговор няма и самият владика Николай. Той вече призова своя Бог да направи нещо по въпроса, като го дръпна за шлифера с горещи молитви. Бог мълчи.

Няма съмнение, че Здравко е останал доволен от думите, излезли от устата на любящия го владика в храма "Свето Преображение Господне". Зико дори си е помислил, че кампанията му тръгва блестящо. Ако наистина го мисли, вече е стъпил на динена кора. Той има един добър ход, но няма да го направи - да се разграничи от подкрепата на Николай и да каже, че не е работа на владиката да влиза в мача за кмет на Пловдив.

С мълчанието и съгласието да го обгрижва владиката, Здравко Димитров прави нещо съвсем друго - назначава за треньор на своя "Б" отбор компрометиран църковен служител, за който духовните хора в Пловдив не искат и да чуят. Неговият кръг от слушатели се стеснява все повече - кандидат-кметове, олигарси , партийни измекяри и няколко идиоти за цвят. Така идеята , че е възможно "Б" отборът за една нощ да се превърне в "А" е обречена. И Бог е безсилен.

Безпардонното нахлуване на Николай в политическите битки на града засилва усещането, че наистина действа център , чиято цел е да акумулира вота срещу Иван Тотев и да го разпредели между Славчо Атанасов, Здравко Димитров и Дани Каназирева. Декларацията на Георги Гергов преди преди седмица нямаше друга стойност, освен да потвърди съществуването на центъра. В нея Гергов се разграничи от Зико и Славчо, без никой да го е питал. И докато бягаше гузен, затвърди впечатлението, че в главите на хората от този кръжок хаотично се блъскат някакви идеи и подскачат само като чуят името на настоящия кмет. И си въобрязяват, че като пускат сигнали и декларации ще ни подведат, че са живи и мърдат. Това е пагубна изборна стратегия , която ще помете кръжока.

В тази връзка ето една размяна на реплики от общинска сесия през май 2009 година. Тогава Николай Радев каза, че предстои да говорим за автогарите, за Муравей Радев и кармичната връзка между БСП и ГЕРБ. На тези избори, господин Радев, ще стане дума и за партийните подлоги, отвърна му Спас Гърневски. Но тази размяна на добри реплики загуби смисъл, след като началник-склад в панаира беше избран за представител на общината в "Пълдин тур инвест", стопанин на панаира. Така общината остана без представител с гласовете на БСП, ВМРО и Атака. И от трите централи твърдяха, че разграбване на града няма. Но действаше същият кръжок, който днес, както и тогава, се ръководи от Червения лидер с благословията на Червения поп.

Пак тогава Илия Баташки, виден червен деятел, пожела да се изпикае в градския фонтан по повод на някаква партийна разправия. Имаше логика - много от проблемите на града се решаваха в тоалетната или по клозетен начин. На власт беше същият кръжок.


Виж коментарите (7)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).