Ботев към Европа със Зингаревич и войната в Украйна

Автор: Любомир Минчев
Коментари (14)
14:35 / 26.05.2022
8637
Възможно ли е и с бронзовите медали сезонът на Ботев да бъде обявен за нулев? Като на Локомотив, например. Възможно е, ако в събота вечер след 20,15 часа отборът не е сред участниците в европейския клубен турнир, спечелен от Рома в сряда. Загуба от Берое ще превърне бронзовите медали в кухи дрънкулки. Да, след 27 години Ботев отново е призьор и това остава във футболните ни хроники като успех.

Само че идва бараж за европейско участие и третото място бързо може да изветрее, ако "жълто-черните“ не получат мечтания подарък за края на сезона. В такива решителни моменти не са излишни и приказките за новия клубен дом – "Колежа“. Когато се заговори за него, Ботев беше на 103-104 години. Днес е на 110. И вече се говори за седалките, за тревното покритие, за козирката. Новият дом добива реални очертания. Това може да е без значение за гастрольорите в Ботев, които утре няма да ги има, но за жълто-черното щастие, за жълто-черната мъка и за жълто-черните мечти  "Колежа“ е решителна битка.

Затова мачът в събота е от онези, след които или оставаш гастрольор, готов да се изнижеш с един бронзов медал, или оставаш ботевист завинаги. Представяте ли си на какво прилича един отбор с медали, но недорасъл да играе в Европа? Това е отбор от гастрольори. В събота ще стане ясно.  

А и улисани в битката за третото място и европейската квота, през ум не ни минава, че Ботев е руски актив. Никой не знае какво мисли руският собственик за войната в Украйна. А какво мислят ботевистите?

"Ботев не е сив, а жълто-черен. Радва се и блести в цвета на слънцето, плаче и тъгува в този на мрака. Но винаги е с гордо вдигната глава и остър, вперен в бъдещето поглед“. Това написаха ботевистите преди години за един от клубните празници. Дали е така?  Тогава в събота да опънат един транспарант с надпис: "Вън агресорите от Украйна“ и да чуят аплодисментите на Антон Зингаревич. Важно е за отбора, важно е за клуба, важно е за "Колежа“.

Който не разбира, че това е по-важно и от победата в събота, да се радва на бронзовите медали.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg!

Виж коментарите (14)

Още по темата (656):
30.05.2022 Като за последно! БФС ужили ПФК Ботев със 7350 лева, наказа и четирима
играчи
29.05.2022 Неделев: Поздравявам феновете ни, без тях Ботев нямаше да бъде това, което
е!
29.05.2022 Валентич: Надявам се, че проблемът със стадион "Христо Ботев" ще бъде решен политически
29.05.2022 Зингаревич: Вярваме, че стадионът ще е готов за втория полусезон
28.05.2022 Страхотен сезон за Ботев! След бронза "канарите" спечелиха и битката за
Европа!
28.05.2022 ПФК Ботев: Днес е последната битка! Да напълним базата и да тръгнем заедно към Европа!
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).