Борба срещу статуквото с Гергов, Бриго и Овчаров

Автор: Любомир Минчев
Коментари (13)
13:28 / 14.11.2016
11828
Българският избирател посочи с голяма категоричност кой да е новият български президент. Социолози и политолози ни убеждават, че е извършен електорален преврат - на избирателя му е писнало от всичко, което вижда, и пуска гласа си за напълно непознат кандидат. Това било народната борба срещу статуквото.

Самият Борисов също предизвика народния гняв със серия политически грешки - огъване пред партньорите в управлението, компромиси и неизбираем кандидат. И това на фона на сравнително добрите резултати на правителството му. Изненадващо той го заложи, за да провери колко е вярно, че кабинетът е стабилен, без значение, че гласуваме за президент.

Сега го упрекват, че е проявил политическо безразсъдство, жертвайки кабинета. Да, изглежда твърде арогантно да искаш вот на доверие по този начин, но се оказа, че залогът си е заслужавал. Защото партньорите му са играли двойна игра - и реформаторите, и патриотите, дори част от партията му. Няма по-сгоден момент за оставка - силен протестен вот, нелоялни партньори и партия, която не харесва кандидата си за президент.

Версията, че Борисов сам е предизвикал всичко, което ни се случи и което ще се случва в близките месеци, набира подръжници. Не само на избирателя, на Борисов също му е писнало. Явно той иска да преформатира едно нещо в друго, без да е ясно в какво - нито на него, нито на партньорите му, нито на избирателя. Но с оставката си той подстрекава избирателя да продължи борбата си, нищо друго.

Сега остава да разберем Румен Радев народен президент ли е - за него са гласували и леви, и десни, или е президент на БСП и ДПС. Народен, ще изкрещи избирателят, смятайки, че е бутнал статуквото. Но на първата му пресконференция като избран президент от дясната му страна беше Корнелия Нинова, а от лявата Илияна Йотова - неговият партиен надзорник на "Дондуков" 2. На първия ред един до друг седяха Георги Гергов, Бриго Аспарухов и Румен Овчаров - видни борци срещу статуквото. Кой ги настани на първия ред, сякаш имаха задача да се изсмеят демонстративно и грозно на избирателя - измамихме те, приятелю, ние сме борците против статуквото, не ти! Ако Румен Радев допусне тази пасмина в обкръжението си, смехът дълго ще кънти.
Наглеците от първия ред се борят срещу статуквото, уважаеми избиратели!

Няма никаква драма в избора на Румен Радев. Може да е добър и силен президент, кой знае. Но кои се готвят да маршируват след генерала победител - червената орда, депесарската орда, патриотарската орда. Откъдето минат - трева не никне! Те също сменят статуквото, за да изпълзят Гергов, Бриго и Овчаров.

Защо Альоша виси над главите ни беше темата на последната ми дописка преди изборите. Вижте очевидното, то е на първия ред. Ако избирателят ги е наредил там, няма нищо по-хубаво от оставката на Борисов.


Виж коментарите (13)

Още по темата (265):
29.07.2017 Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).