Бивш учител философ трупа рейтинг на гърба на 89-годишна жена

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
10:20 / 03.09.2021
7492
Драмата с 89-годишната баба Марийка Иванова е на път да излезе извън всякакъв контрол. Тази сутрин до медиите беше разпространено поредното отворено писмо, в което се заявява, че "небезразличните граждани" в лицето на Любен Воденичаров и Ангел Грънчаров ще разпънат палатка пред сградата на община Пловдив. Причината, според описанието в пространното изложение, е, че социалните служби не се трогвали от поредицата писания в блога на философа Ангел Грънчаров от съдбата на баба Марийка и я оставили на произвола на съдбата.

За да бъде приета старицата в социално заведение, е нужно нейното съгласие. Така е според българските закони. Баба Марийка обаче не иска.

След като плати над 300 лева от скромната си пенсия за 4 нощувки в хотел "Лайпциг", възрастната жена отново остана на улицата. Философът Ангел Грънчаров, който по някакви негови си съображения още преди години се е заел с казуса, от няколко дни обикаля всички известни му места за безплатен подслон, включително приюта към католическата църква в "Кючук Париж". Водил я дори до Раковски и навсякъде отказвали да приютят бабата.

През цялото време на развието на драмата Грънчаров бомбардира институциите и медиите с отворени писма, в които ги обвинява в бездушие и безразличие. В същото време развива философски трактати за болното ни общество в личния си блог и в ефира на пловдивска телевизия.

Обвинява всички. А всъщност проблемът може да се разреши безкрайно  елементарно. Успял да спечели доверието на баба Марийка, може да я убеди тя сама да поиска да бъде настанена в социално заведение. Но не! Грънчаров търси кой друг (непознат и чужд за старицата!) да свърши тази работа. И твърди, че на социалните това им била работата и затова получавали "големи" заплати. Да, ама тук не е Германия или Норвегия примерно и системата е такава, каквато е: ако искаш помощ - трябва да заявиш това със собствения си подпис. 

Докато се развива драмата, от комфорта на телевизионното студио Ангел Грънчаров громи всички врагове на старицата и трупа рейтинг. Институциите и медиите са подложени на тормоз. Бабата е оставена сама на себе си.

Те́ така стават нещата в България: ако е някаква неприятна работа - нека някой друг я свърши, аз ще давам акъл.

Виж коментарите (3)

Още по темата (7):
05.09.2021 Потресаващ разказ: Виждали ли сте луди жени?
03.09.2021 Баба Марийка не иска помощ от никого
31.08.2021 Нова драма с баба Марийка, стигна до дома си с полиция
27.08.2021 Голяма разправия! Вехтошарката баба Марийка иска да се прибере вкъщи, но съседите не я пускат
27.08.2021 Днес изписват баба Марийка, съседите ѝ обаче не я искат
05.08.2021 Баба Марийка е подслонена в Психодиспансера
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).