Абсолютен крах за "Господари на ефира" след съдебно решение

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
14:48 / 22.04.2021
20710
Репортерските циркове на "Господари на ефира“ отдавна приключиха, но ехото от мръснишките им номера още отеква. Съдебно решение сложи край и на гаврата с бившия управител на КОЦ – Пловдив д-р Вальов.  

Върховният касационен съд отмени условната присъда на д-р Красимир Вальов и го обяви за невинен, като го оправда по повдигнатото му обвинение за това, че като длъжностно лице, управител на "Комплексен онкологичен център - Пловдив“ ЕООД, не е положил достатъчно грижи при закупуването на томограф и е нанесъл щети в размер на повече от 254 000 лева на управляваното от него дружество, пише в решението.

Д-р Вальов напуска КОЦ-Пловдив през ноември 2016 година заради скандала около цената на закупения за нуждите на диспансера скенер. Тогава "Господари на ефира" направиха серия от предавания, които целяха да докажат, че сделката е съмнителна. По-късно от предаването атакуваха диспансера с обвинения, че са извършвали ненужни операции на хора със здрави органи. 

"Тези хора превърнаха живота ми в ад. Не спират да ме тормозят. Преминаха всякакви границата и аз също ще потърся правата си в съда", коментира д-р Вальов, след като беше извършено ново посегателство срещу личността му. По време на преглед на пациентка в ДКЦ "Пловдив“ в кабинета му нахлуват репортер и оператор на "Господарите“-те и започват с издевателствата. Оказва се, че "пациентката“ е подставено лице, а целта  на този капан е да докаже, че д-р Вальов се крие от правосъдието, като се прави на болен, а в същото време преглежда.

Атаката срещу КОЦ-Пловдив  породи силни съмнения за намесени интереси от страна на частни болници. Това беше и началото на края на "Господари на ефира“. Те изкачиха върха на безумието, когато техен репортер се тръшна на земята и взе да се гърчи, все едно е зверски пребит от човека, който трябваше да бъде интервюиран.

Манипулацията беше бързо разкрита и тя отврати и най-верните зрители на предаването. Последва сваляне от ефира на Би Ти Ви, което продуцентите на "Господарите“ обясниха с налагане на цензура. Пропаднаха преговорите за ефир в други телевизии. Така, напълно компрометирани, "Господари“-те слязох от екран и се озоваха в интернет пространството.

Решението на Върховния касационен съд доказва каква е била целта на някои от репортажите на "Господари на ефира“ и защо ги няма в ефир. Репортерите дълго време ни убеждаваха, че търсят единствено истината и се правеха на морални стожери, разобличавайки мошениците. Накрая се разобличиха сами. ВКС само потвърди новината.

Виж коментарите (1)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).