Зърнопроизводителите излизат на протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 04.03.2023
741
Зърнопроизводителите в България излизат на протест. Te искат спешни мерки за подпомагане на бизнеса. Зърнопроизводителите са на прага на протест, ако не бъдат предприети нужните мерки за подпомагане на бизнеса. Според производителите украинските продукти подбивали цените на родното производство, което остава нереализирано в складовете. Само след няколко месеца ще се прибира новата реколта, за която няма да има място.

"Конкретни срокове не сме поставяли, ние сме в ситуация, в която влиза зърно, на което няма как да сме конкурентни. Украинското зърно е по-примамливо, защото е на много ниска, понеже се произвежда по други стандарти“, каза пред bTV Илия Проданов, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Карнобат.

Зърнопроизводителите искат това зърно да спре да влиза в България. Те настояват за конкретни мерки от страна на Министерството на земеделието, за да могат да изпразнят складовете от миналогодишната реколта и да посрещнат новата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).