Зрелищен политически сблъсък в студиото на бТВ! Водещата започна с голям гаф

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:08 / 04.09.2022
7919
Предизборната кампания е в ход и с нея започват и най-зрелищните политически сблъсъци в студиото на bTV. В следващите четири седмици в ефира ни ще се провеждат традиционните дебати по важните въпроси, които вълнуват всички българи.

В студиото на "Тази неделя“ една срещу друга се изправиха Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Венеция Ангова от "Продължаваме промяната“ и Ирена Анастасова от "БСП за България".

"Благодаря на bTV, че ме повишиха в министърТроен, в първия кабинет съм била зам.-министър, така че оправете си шапката." Така Екатерина Захариева от ГЕРБ се обърна към Мария Цънцарова, секунди, преди да започне дебатът.

Екатерина Захариева е магистър по право в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", министър на външните работи и вицепремиер в последното правителство на ГЕРБ. Тя води листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик .

Венеция Ангова е бакалавър по Международни икономически отношения в Университета по национално и световно стопанство, депутат в 47-ото Народно събрание. Тя е кандидат от "Продължаваме промяната“ в 25 МИР-София.

Ирена Анастасова завършва философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски“. Тя е зам.-председател на БСП и председател на парламентарната комисия по образование в 47-ото Народно събрание. Води листата на БСП в 12 МИР-Монтана.

"ГЕРБ е партията, която много пъти, а и сега преди изборната кампания очертахме 7 приоритета. Призовахме партиите с европейска ориентация да ги подкрепят. За съжаление тези 7-8 месеца колегите от ПП не научиха един важен урок – няма лошо да нямаш опит, лошото е, когато не се учиш от грешките си. Само с омраза и лозунги и опорки не се управлява държава. ГЕРБ гледа към Европа и НАТО. Надявам се в следващия парламент тези партии да са повече“, посочи Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

"Въпросът, който ни вълнува, е какъв е националният интерес. Националният интерес е какво ще определим за нас като бъдеще – дали ще гледаме назад, или напред. За ПП най-важното е да защитим националния интерес, да имаме работеща икономика. Продължаваме напред с глава на раменете си и с решения, които взимаме не спрямо замръзнала във времето идеология, а спрямо най-добрия интерес на държавата. Най-добрият интерес за България е да има диверсификация на доставките на газ“, обясни от своя страна Венеция Ангова от "Продължаваме промяната“.

Кръстосан огън

В последните минути на дебата участниците в него имат право да си задават директни въпроси след жребий.

Екатерина Захариева пита Венеция Ангова как ще успее "Продължаваме промяната“ да увеличи социалните разходи без промени в данъчната система. 

"Ще инвестираме в самата икономика. На първо място са хората и уменията, а на второ място – капиталовите инвестиции и иновации. Парите ще дойдат от създадените предпоставки бизнесът да работи и от спирането на течовете. Оставихме държавата на 1,5 млрд. излишък“, обяви Ангова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).