Журналист: Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:24 / 13.08.2022
2181
Красимира Хендри е журналист с дългогодишна кариера като редактор “Международни новини" в BBC World Service. Работила е в новините на Ефир 2, БНТ, а впоследствие преминава през американската медия CNN и Al Jazeera в Лондон. Eто какво пише тя в профила си във фейсбук относно високите цени на енергията

Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията. Сметките за енергия на средно статистическо домакинство във Великобритания може да достигнат £4266 годишно. Това означава, че средното домакинство ще плаща £355 на месец, вместо £164 на месец както е в момента. Това за повечето граждани на Обединеното Кралство са непосилни разходи. Чисто практически за много хора изборът ще бъде дали да се хранят или да се отопляват!

Сметките за газ и ток може да започнат да растат доста преди очакваното увеличение през октомври, разкри енергийният регулатор на Обединеното кралство Ofgem.

През месец май правителството обяви пакет от мерки за подкрепа, включващ £400 отстъпка от сметките за енергия за всички домакинства в Обединеното кралство и допълнителни £650 за над 8 милиона домакинства с ниски доходи. Според експерти обаче, ако Надим Захауи иска да помогне в действителност, ще трябва да удвои всяко число в този пакет.

Във Великобритания повечето домакинства се отопляват и готвят на газ. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...
Над 26 000 водачи получиха фишове
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).