"Жълт" код заради силен вятър в Пловдив днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 22.11.2015
1611
Националният институт по метеорология и хидрология обяви "оранжев" код за силен вятър в цяла Източна България за днес, показва справка на сайта на НИМХ към БАН. За Пловдив е обявен "жълт" код.

Днес над Западна България ще бъде облачно. В Източна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд и там ще се заоблачи. С преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще започнат валежи - през деня в Западна, а до края на деня и през нощта срещу понеделник и в Централна и Източна България.

Ще духа умерен и силен, а в Източна България и на места северно от планините и бурен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно. По високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и до ураганен югозападен вятър. До вечерта валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 3,4 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).