"Жълт" код за 11 области на страната утре заради мъгла

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:53 / 20.12.2015
1954
Жълт код за мъгла е обявен в 11 области на страната за утре - 21 декември. Това са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, София област и София град, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области ще има условия за образуване на трайна мъгла с видимост до 500 метра.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, но в равнините и низините видимостта ще е в процес на намаление, ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Утре, на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Ще се задържи тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°, по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и няма да се промени съществено.

Над планините ще е предимно слънчево и по-топло. Ще е почти тихо, само по най-високите върхове ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове видимостта временно ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Ще се затопли, максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето е 1-2 бала.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Някои вкусотии ни излизат доста солено, броим 30 лв. за пица
Силен порой и гръмотевична буря удариха центъра на столицата за м...
Промениха таксите за някои лични документи
Българин: Всичко отива за храна и сметки
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).