Жепейци в Пловдив: Повече няма да търпим това безобразно положение!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
20:44 / 17.11.2011
3734
От Европейската транспортна федерация могат да ни помогнат с лоби в европарламента и натиск върху правителството във връзка с проблемите в българските железници и планираната стачка. Това каза пред журналисти в Пловдив Розен Зарков, председател на федерацията на транспортните работници при КТ "Подкрепа" и член на Изпълнителния съвет на Европейската транспортна федерация, след среща на железничарските синдикати, която се състоя тази вечер в пловдивското кино "Гео Милев". 

По думите на Зарков това е едно много голямо общество, където членуват абсолютно всички европейски държави, а над тази Европейска транспортна федерация има и такава световна федерация. Говорили сме с нашите колеги от съседните ни държави Румъния и Гърция, даже и с тези които не са в Европейския съюз, за да си помагаме взаимно при такива неща , които стават в момента, каза Зарков. Той съобщи, че преди няколко дни е бил на Изпълнителния съвет на Европейската транспортна федерация в Брюксел и е запознал хората там със ситуацията в България. 

Запознах ги с това как се правят т. нар. реформи, запознах ги с унищожаването на железниците. Сред приоритетите на ЕС е половината автомобилен транспорт да се качи върху влаковете и да се увеличат пътниците, говорим и за вредни емисии и т.н., обаче се оказа, че ние в България вместо да развиваме екологичен транспорт, го унищожаваме и пускаме автобуси, каза Розен Зарков. Той уточни, че в Европа са запознати с абсолютно всичко, вземат мерки, има комисии, има генерални секретари. Ще поддържаме връзка с тях и с каквото могат, ще ни помогнат, заяви Зарков. 

Той каза още, че най-вече хората в железниците трябва да си помогнат, защото не може да се очаква някой да помогне отвън, а ние да стоим и да гледаме. Затова са тези сбирки, затова е тази стачка, защото повече не може да се търпи това безобразно положение, каза в заключение Розен Зарков.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (10)

Още по темата (335):
26.04.2024 Гвоздейков подписа за двуетажните влакове
24.04.2024 Експерт: БДЖ е под заплаха за съществуването си
18.04.2024 Сигнал от Централна гара Пловдив: Тотална мизерия, спрете да крадете!
18.04.2024 Доставят 35 влака с пряко договаряне
17.04.2024 Бивша машинистка: Първата коза, която видях в живота си, беше в БДЖ
16.04.2024 Обоснована ли е по-високата цена на билетите на БДЖ?
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).