Жалби забавят строежа на магистралата Русе-Велико Търново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
17:26 / 12.02.2018
7992
Две жалби в Министерството на околната среда и водите - от физическо лице и от неправителствена организация, ще забавят началото на процеса по строителството на магистралата Русе-Велико Търново. Едната - от великотърновското село Хотница, е заради това, че магистралата ще преминава близо и ще пречи с шум и мръсотия. Другата - от Сдружение "Граждани за пътен контрол", регистрирано в София, е заради това, че тя преминава далеч от горнооряховския и лясковския регион, което ги обрича на гибел.

В началото на януари тази година с одобрението от Министерството на околната среда и водите на ОВОС отпадна и последната административна пречка пред старта на строителството. За жалост, сбъднаха се мрачните предчувствия, че ще има кой да пречи.

Областният управител Галин Григоров потвърди, че държавата има готовност и ресурси да построи магистралата. "Това е най-големият инфраструктурен проект в най-новата история за нашия регион. Бих казал, че трябва да тежи на съвестта на всички, които го спират. Това забавяне ще допринесе за още десетки жертви и стотици катастрофи", каза Григоров.

Той даде показателен пример за всички, които говорят, че България се забавя в инфраструктурно отношение. "За последните години от 50 проекта с национално значение 25 са обжалвани, което е допринесло за общо около 35 години забавяне на изграждането на инфраструктурата. От тези 25 обжалвания няма нито едно спечелено дело от жалващите се", потвърди областният управител на Русе. Искрен Веселинов подчерта правотата на приетите неотдавна законови промени, според които обжалването вече е едноинстанционно и отлагането на строителството ще е за около шест месеца, а не за две и половина години, както бе преди.

Източник: БНТ


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).