ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният ни министър женен за една от най-красивите бивши гимнастички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 01.02.2021Коментари (0)14068
Министърът на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов, в последните месеци се труди неуморно и е оставил на заден план себе си и семейството си. Самият той призна, че известно време дори не е можел да прегърне малкия си син, защото в дома си е създал "специални коридори“, в които да не се засичат с детето и съпругата си, за да ги предпази от евентуално заразяване с коронавирус.

Лекарят е женен за една от най-красивите и талантливи бивши гимнастички – Илиана Динекова, която продължава кариерата си в ансамбъла на Нешка Робева. Съвместното съжителство с професионална спортистка се е отразило и на проф. Ангелов, който пък е запален по тениса. Преди пандемията от Ковид-19 той често можел да бъде засечен да хвърчи с ракетата по тенис на кортовете на сестрите Малееви в София. Освен че усилено практикува един от най-престижните спортове в света, здравният министър е и върл фен на нашата първа ракета – Григор Димитров, като не е пропуснал нито един мач в кариерата му.

Другото хоби, носещо удоволствие на професора, са тежките планински походи. За него разходките из Витоша са просто загрявка, а целите му се простират далеч извън пределите на България. Една от големите му мечти, за която досега не е успял да намери време, е да изкачи връх Монблан в Алпите, който е с височина 4809 метра, както и още по-внушителния Килиманджаро в Танзания, който се извисява на 5892 метра над земята.

Екстремните изживявания не са никак необичайни за Костадин Ангелов, който може да се похвали, че е оцелявал на самотни острови в океана заедно с участниците на няколко поредни издания на риалити шоуто "Сървайвър“. За пръв път той се присъединява към екипа на формата през 2006 г., когато заминава с тях за Доминикана като главен лекар на продукцията. Притеснението е голямо, защото носи отговорност не само за участниците, но и за огромния екип от оператори, режисьори, сценаристи и технически персонал. В следващите издания взема със себе си подкрепление, но отново последната дума при напечените ситуации на терен е негова. Топли спомени той пази от изживяванията си на Карибите, където местните смятали лекарите за богове.

Макар от него да зависело здравето на всички в "Сървайвър“, самият той също преминал през някои премеждия, като нападение от опасни комари и екзотичен вид мухи, но въпреки това не съжалявал, че отишъл на другия край на света, защото срещнал много приятели. Един от тях е водещият на предаването Владо Карамазов, с когото са близки и до днес. Неведнъж актьорът е споделял, че е хипохондрик и редовно си приписва диагнози, а именно проф. Ангелов го успокоявал и приземявал, за да не получи инфаркт от притеснение.

Хората от обкръжението на здравния министър го определят като изключително духовит и начетен човек, от когото може да се научи много. Освен че имал огромна лична библиотека, той бил и голям меломан. Не е тайна, че любимата му певица е Лили Иванова, с която са и в топли приятелски отношения. Проф. Ангелов обаче харесвал и българския фолклор и можел да играе хоро като професионалист от танцов ансамбъл.

Макар днес да е постигнал шеметна кариера и да е спасил стотици животи, навремето лекарят, роден в Нова Загора, бил готов да захвърли престилката и да се откаже от призванието си. "Започнах работа в спешно отделение, в шокова зала. Още в самото начало, след около 15 дни, докараха едно момченце, на година и половина, от катастрофа, но вече беше починало. Помня първите си стъпки със смъртта на това детенце – до ден днешен помня името му, лицето му – всичко. Не можех да повярвам, че това се случва. Тогава много исках да захвърля и престилката, абсолютно всичко, свързано с медицината – докато ме обучаваха, никой не ми беше казал, че и децата умират. Беше труден момент в живота ми...“, споделя проф. Ангелов, за когото щастието на децата е лична кауза и до днес и той не спира да провежда кампании в тази сфера, пише "Ретро".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: