ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният министър поздрави работещите в системата на българското здравеопазване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 07.04.2022Коментари (0)1077
©
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова поздрави работещите в системата на българското здравеопазване по повод Световния ден на здравето, 7 април. Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

Уважаеми български лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи и работещи в областта на здравеопазването,

За мен е чест да ви поздравя по повод Световния ден на здравето – 7 април. В България над половин век отбелязваме тази дата и като професионален празник на всички медицински специалисти и работещи в областта на здравеопазването. През последните 2 години обаче честването му премина под знака на COVID-19 – глобалното предизвикателство, което неизбежно засегна и нашата страна. Празничното настроение отстъпи пред тежестта на изпитанието, пред което бяха поставени всички сфери на социално-икономическия ни живот и най-вече здравната.

Независимо от професионалната си област, никой от нас не беше подготвен за това, пред което ни изправи тази нова и непозната реалност. Въпреки това на фона на множеството неизвестни, погледът на целия свят беше вперен именно в медицинските специалисти. И точно в тази сложна ситуация вие - българските лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи и всички, работещи в областта на здравеопазването, оправдахте очакванията и отново доказахте, че здравето на нацията ни е вашият най-висш приоритет. За да го опазят, повечето от вас оставиха на заден план семействата и личните си интереси и застанаха на първа линия в борбата срещу COVID-19, а за съжаление немалка част загубиха живота си.

Заради тяхната саможертва и заради усилията, които всички вие полагате ден след ден, спасявайки живота на своите пациенти, обществото ни ви дължи дълбокото си признание. За пореден път осъзнахме колко важна, отговорна и рискована е работата ви и оценихме по нов начин значението на здравето не само за всеки човек, но и за цялото ни общество.

Убедена съм, че благодарение на професионализма, волята и всеотдайността ви днес посрещаме 7 април с надеждата, че най-трудните моменти са останали зад гърба ни. Имаме опита, знанията и възможностите, които в началото ни липсваха. Сигурна съм, че каквото и да ни очаква занапред, вече сме по-подготвени и по-силни.

Дължим го на вашия ежедневен труд през изминалите две години и на неизчерпаемата сила на духа, която сте проявявали винаги, въпреки несъвършенствата на здравната система. Да ги изгладим е наша обща цел. Знам, че проблемите, трупани с години, са много, но можем да ги решим в конструктивен диалог и взаимна подкрепа.

В тази връзка започнахме преговори, в края на които се надявам да получите достойното заплащане, което доказахте, че заслужавате и което да ви мотивира да продължите да работите в нашата страна.

Не на последно място искам да ви кажа, че никога не съм спирала да вярвам във вас, в отличната ви професионална подготовка и огромен потенциал. Сигурна съм, че във вашите ръце българското здравеопазване има бъдеще и ще направя всичко възможно, за да го осигурим както на вас, така и на българските граждани.

Бъдете здрави!

Честит празник!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: