Заставят бензиностанциите да монтират система за улавяне на бензиновите пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:32 / 29.06.2016
4885
От 27.04.2012 г. са в сила изменения и допълнения на Наредба № 16 за ограничаване емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини. Те се отнасят до спазване на задължителните срокове за оборудване на бензиностанциите със системи за улавяне на бензинови пари, съобщават от РИОСВ.

В срок до 31 декември 2016 г. всяка бензиноколонка трябва да има монтирана, работеща система за улавяне на бензинови пари, съответстваща на Етап ІІ- тяхната експлоатация, поддържане и контрол.

Поддържането и контролът на нормалното функциониране на системите за улавяне на бензинови пари се гарантира от операторите на бензиностанциите при спазване на следните изисквания:

За всяка бензиноколонка операторът трябва да води изготвен по образец дневник за състоянието на системата, съответстваща на Етап ІІ на улавяне на бензинови пари, който да представя в РИОСВ за проверка и заверка

За всяка система операторът трябва да спазва реда, начина и изискванията за оправомощени лица, които да осъществяват проверка на ефективността за улавяне на бензинови пари при експлоатация на съответстващите системи, които се прилагат както при въвеждане в експлоатация на системата, така и по време на използване на оборудването. Оправомощените лица, извършващи проверки за ефективността, са от Българския институт по метрология. Организирането и провеждането на първоначалните и текущи проверки и доказване съответствието на системите с Етап ІІ за улавяне на бензинови пари е определен в Наредба № 16.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите
Нинова: Пародия! Главчев започна като началника си Борисов да игр...
Оставената без зъби от мутри се похвали
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).