Започват проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
17:18 / 02.03.2012
3382
Започват проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. ГД "Охранителна полиция" е изпратила писмо до СДВР и Областните дирекции на МВР в страната с допълнителни разпоредби за извършване на проверки на състоянието на пешеходните пътеки. Целта е те да бъдат приведени в съответствие с изискванията на одобрените "Указания за обезопасяване на пешеходните пътеки по пътища, отворени за обществено ползване и по улиците в населените места". Те бяха утвърдени със съвместна заповед на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Цветан Цветанов и Лиляна Павлова.

На администрациите, управляващи пътищата и на службите, определени от министъра на вътрешните работи за контрол по спазване правилата за движение по места, е възложено да се извърши анализ на конкретната пътнотранспортна обстановка в пряка връзка с интензивността на пешеходните и автомобилните потоци. Затова е необходимо да се набележат пешеходните пътеки с изявена аварийност, както и с висока интензивност на движение. Да се определят пътеките, които следва да се обезопасят с допълнителни мерки като изкуствени неравности или да се положат повдигнати пешеходни пътеки. Това се отнася особено при пресичане на пътища и улици с две и повече ленти на движение. Предвижда се също така на места маркировката на пешеходните пътеки да бъде положена върху цветен фон и/или със светлоотразителни перли в боята. Да се прецени къде следва да бъдат инсталирани пътни светофари за регулиране на движението в съответствие с изискванията на Наредба № 7/2001 г. на МРРБ, както и да се монтират конзоли с хоризонтално разположени светофарни секции с бягаща човешка фигура.

Анализът на резултатите от извършените проверки и взетото отношение ще спомогнат за набелязване на допълнителни действия за привеждане на пешеходните пътеки по пътищата, отворени за обществено ползване и по улиците в населените места, в съответствие с изискванията на указанията в определения срок.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).