Задържаха оборотен телефонен измамник, преди да напусне България с плячката!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:14 / 28.06.2019
3275
52- годишен криминално проявен софиянец, съпричастен към общо четири телефонни измами, осъществени на територията на Бургаски регион, е задържан в резултат на съвместните полицейски действия на ОДМВР – Бургас, Главна дирекция "Национална полиция", ГКПП "Дуранкулак" и Областните дирекции във Варна и Добрич.

Констатирано е, че същият придвижвайки се с л.а. "Мазда 323", със софийска регистрация се опитал да напусне България през ГКПП "Дуранкулак", след като на 25.06.т.г. взел голяма парична сума и златни накити, предоставени от 77-годишна бургазлийка – жертва на телефонна измама. Жената е подведена по класическата телефонна измама "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници", като мнимия служител на реда й наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави до кошче за боклук в района на пицария "Ла веранда Зорница" в едноименния комплекс. Бургазлийката събрала в торбичка сумата от 26 000 лв. в левове и валута, както и 50 грама златни накити и я оставила на указаното място. Впоследствие получила ново телефонно обаждане да изтегли банковите си спестявания, но бдителна служителка в банковия клон заподозряла, че се касае за телефонна измама и алармирала полицейските служители.

Своевременно служителите от група "Противодействие на имуществените престъпления и грабежи" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас започнали работа по случая, като констатирали, че съпричастен към извършеното престъпление е 52-годишен криминално проявен софиянец. След като същият взел парите и златните накити с такси се оттеглил в посока Слънчев бряг, а от там с л.а. "Мазда 323", със софийска регистрация, направил опит да премине в Румъния. Благодарение на съвместните заградителни мероприятия, осъществени от служители от Главна дирекция "Национална полиция", Областните дирекции във Варна и Добрич и ГКПП "Дуранкулак", в района на граничния пункт софиянецът е задържан.

Констатирано е, че същият е съпричастен и към други три телефонни измами, извършени на територията на ОДМВР – Бургас, нанесените щети по които са възлизат на около 100 000 лева. При измамите са взети и близо 150 грама златни накити.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 52 годишния криминално проявен продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).