Яко надрусан шофьор, убил приятелката си в катастрофа, получи три години затвор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:21 / 12.06.2019
4623
Врачанският окръжен съд призна за виновен 23-годишния Николай Н., който в края на 2017 г. катастрофира край Враца и на място загина 20-годишната му приятелка Мариана С. Подсъдимият получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, която може да се обжалва пред Апелативния съд в София.

Неправоспособният шофьор си купил в столицата БМВ без договор и и с тази кола тръгнал за Монтана да закара приятелката си при близките й след като вече бил под въздействието на наркотици, пише "24 часа".

На северния обходен път на Враца водачът без книжка внезапно навлязъл в насрещното платно се ударил челно в товарен автомобил ДАФ с влекач и прекачено полуремарке, натоварен с метални колелета за влакове. Свидетел на сблъсъка се обадил на телефон 112, а возещото се на предната седалка момиче било качено тежко ранено в линейка и на път за врачанската болница починало без да дойде в съзнание.

По делото е била изготвена токсилогична експертиза, която констатирала наличие наркотици в предоставената проба на кръв на подсъдимия. Експертите установили амфетамин и специфичен метаболит, доказващ употреба на вещество, съдържащо тетрахидроканабинол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).