Въвеждат стандарт и за хляба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:54 / 08.01.2011
1851
В най-скоро време ще има стандарт и за хляба. Така министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов отговори на въпрос на ТВ "Европа" за лошото качество и съмнителните съставки от които се прави диетичният хляб. Експертизите са установили голямо съдържание на остатъчна пепел в хляба, а информацията за калоричната стойност, съдържание на сол, фибри и захар не съотвества на реалността.

Диетичният хляб, произведен в България, е далеч от европейските стандарти и подлъгва потребителите. Калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове у нас, не съответстват на реалното съдържание.

Сега от етикетите на хлябовете клиентите трудно могат да разберат за реалното качество на продукцията. Фирмите не са задължени да го правят по закон. Проблемът ще остане поне в близките 5 години, което е периодът за приемане на европейския регламент за етикетите на храните.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Медицинските сестри протестират: Искат възнаграждения, равни на 1...
Експерт: Човек, пенсионирал се през 2020 г., получава с 30% по-ни...
Един загинал при катастрофа между лек и товарен автомобил
Икономист от Пловдив: Големите вериги трябва вече да започнат да ...
Проф. Дуранкев: В България имаме чудесни възможности за увеличени...
Банкер: С плащането в евро ще бъдат намалени загубите за граждани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).