ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вкарват роми в Комисията срещу дискриминацията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 29.04.2011Коментари (10)1500
© Plovdiv24.bg
Роми да влязат в състава на Комисията за защита от дискриминация обмисля властта. Това обяви вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, който отговаря в кабинета за интеграцията на малцинството. Той самият е назначил вече ром в кабинета си и смята, че е добре такива да има и в комисията. Мандатът на сегашния състав на КЗД изтече още миналата година, като се очаква новите предложения ще влязат в парламента след Гергьовден. От всичките 9 членове на комисията 5 се избират от парламента, а 4 от президента.

Страната ни е загубила "златно време" за реални политики към ромите и твърде малък процент от тях са действително интегрирани, коментира Цветанов на кръгла сама за ромската интеграция вчера. Нарочна проверка показала, че парите, предоставяни на неправителствени организации, са използвани за всичко друго, но не и за интеграция.

ЕС се готви да приеме специална рамка, която ще определя и новите национални политики на страните. До края на годината ще се изработи и кризисна карта на районите с най-много роми, която ще показва къде трябва да се насочат парите, поясни Доминик Бе, който представи позицията на ЕК в дискусията. Заради липса на капацитет при използването на европарите обаче те вероятно ще се управляват от международни организации или агенции, а не от местни НПО, както е в момента.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Какво ще кажете за снимката- двама цигани на фона на ел- табло?
+2
 
 
Цитат №2:С"траната ни е загубила "златно време" за реални политики към ромите и твърде малък процент от тях са действително интегрирани,". Кой, кога и защо е "дезинтегрирал" ромите от обществото?
+3
 
 
Цитат: "ЕС се готви да приеме специална рамка, която ще определя и новите национални политики на страните." Преди време Селеметя се изнесе в Швеция. Върнаха циганите със самолет, на разноски на шведската държава. Миналата година изпълненията във Франция всички ги помним. Това вероятно се нарича национална политика на съответната европейска държава спрямо малцинствата. Защо не ги интегрираха?
+4
 
 
Очаквам най-после циганин (ченгене, ром) да се кандидатира и за президент на България (България ли? - че то колко българи останахме!; след не много време май страната ни ще се преименува на Ромалия, Ромистан или Ченгенестан)...
+1
 
 
Цеце кога ще назначиш шеф на ОУМДС (Общество за убиване на мангали и друга сган) и всъщност кога ще се озакони това общество? :)
+4
 
 
Стига с това "роми" - циганите са си цигани. За каква интеграция става въпрос? За каква дискриминация се говори? Те -циганите, сами се изолират и капсулират. Вървят все на контра а ние балъците им плащаме ток, вода, социални помощи, здравни осигуровки, детцки надбавки, комунални такси и какво ли още не. Крадат, трепят слаби и беззащитни хора, тероризират цели квартали с шум и смрад - а власта нищо не предприема. Нали според конституцията"Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. "И кой е ощетения и дискриминирания сега? А ?
+2
 
 
бат Цецо да назначи и шеф ром в Комисията по цветните метали-ще издава кой краде
на 29.04.2011 г.
+3
 
 
Там е работата че пари се дават за интегриране на ромите а в България има цигани
+3
 
 
Тези хора не разбраха ли ,че от мангала не става нищо дори и сапун защото мирише отвратително.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:
Велика сряда е
07:59 / 01.05.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Природни стихии
Купа на България, сезон 2023/2024
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: