ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте социалната министърка като булка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 02.12.2020Коментари (20)12155
Министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, е майка героиня. Тя отглежда сама осиновения си син Виктор, който е вече на 6 години, а го взема, когато е едва 10-месечно бебе, изоставено в дом от биологичните си родители.

Тя е единствен осиновител на момченцето, макар преди години да е била омъжена. Сачева все още пази спомени от брака с бившия си мъж, който е бил полицай. Навремето  двамата направили класическа сватба, а тя била традиционна булка – с дълга бяла рокля, венец от рози в косите и фино було. “Запознахме се, докато той копаеше една дупка на двора, а аз къртех една водосточна тръба", коментира шеговито министър Сачева срещата си с бившия си съпруг. 

Още по това време Деница решава категорично, че когато навърши 40 години, ще отгледа като свое оставено в дом дете. “Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновено дете, а аз обичам да се ровя в причините и следствията. Отгледана съм от баба и дядо. Те осиновили майка ми преди около 60 години, и знам прекрасно, че хората се свързват с любов, а не с кръв", споделя социалната министърка.

Борбата за сина й Виктор и отнема два месеца ходене по мъките, докато уреди документацията, но чудото се случило точно навръх Коледа. “Заживяхме у дома, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме беше страх. Страх ме беше от всичко – от промяната, от неизвестното, от отговорността. Но винаги, когато ме е страх, си казвам – добре, това, от което те е страх, е ясно. Дай да видим сега, ако беше пълна с любов, а не със страх, какво щеше да направиш. И така продължавам напред. Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е готов да я чуе. Ще бъде възпитан в уважение към биологичната си майка. И ще расте свободен от предразсъдъци. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му помогна сам да си ги открие. И възнамерявам да свърша това с много любов и търпение", споделя Сачева през 2016 г., когато разказва публично историята си на родител, за да подкрепи хората, които се борят да станат осиновители. 

В момента в грижите за Виктор й помага нейната майка, тъй като работата й е много натоварена. Малцина знаят, че тя започва работа в социалното министерство още на 21 години. Бойко Борисов я връща там, давайки й ключа от министерския кабинет в края на 2019 г. Иначе днешният социален министър има безупречно CV – дипломи за социална педагогика, управление на туризма, здравен мениджмънт, магистратура по връзки с обществеността. Не липсват курсове по политически и социален маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на риска. За момента синът й, който понякога я придружавал на работа и с усърдие слагал печати, не искал да следва пътя й. Първо мечтаел да е лекар, после пожарникар, а сега – супергерой, пише "Ретро".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Как е с безупречно CV, като е с неуспешен брак?!? Да обръща повече внимание на кифличккте с масло и не ни занимавате с това Нещо!
0
 
 
Вие забравяте, че това е социална министърка а не мис Свят! Хайде, започнете да вадите снимки на Курвелата и Мая, че като ги гледам какви са "красавици" и двете..... Ха ха ха
0
 
 
Чакам рџ?„видео от първата брачна нощ на сачева!
0
 
 
Голяма злоба, голямо нещо...Нищо не става от тоз народ....
0
 
 
Защо трябва да я гледаме? Хубава си е жената и като булка и сега.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: