Вижте какво връхлита България след полунощ!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 18.01.2023
124909
През нощта и в утрешния ден ще се задържи много ветровито, по северните склонове на планините с особено силен и поривист южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива, по-значителна над планините и на места главно по южните им страни ще превали. Вечерта над западните части ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни райони – интензивен. Температурите остават високи, минималните ще са между 9° и 14°, максималните – между 16° и 21°, в районите със силен фьон и малко по-високи. В София минимална 10°, максимална – около 18°. 

В планините ще е много ветровито. Ще духа силен и бурен, по откритите части и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и главно по южните части ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще бъде ветровито със силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

За областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово е в сила най-силното предупреждение - червен код за очакван бурен, поривист южен вятър - фьон с пориви 30-35 m/s. За Видин, София град, София област, Кърджали, Хасково, Търговище и Разград предупреждението е оранжево. За останалата част на страната кодът е жълт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).