Vivacom с нов собственик, сделката е за милиарди!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:00 / 07.11.2019
10757
"Юнайтед груп" купува БТК, проeктодоговорът е вече подписан. Сделката с медийната компания "Юнайтед груп“, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се подготвя от месеци.

Очаква се продажбата да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., като това ще зависи от получаване на регулаторни одобрения и други условия.

"Юнайтед груп“ е доставчик на кабелни, мобилни и медийни услуги. Според "Капитал“ цената е 1.1-1.2 млрд. евро. Информацията, че БТК и нейният мобилен оператор "Виваком“ се продават, излезе в британския вестник "Файненшъл таймс“ през юли, като това беше потвърдено от един от собствениците Спас Русев.

През 2015 г. търгът на стойност 330 млн. евро за българския телеком беше спечелен от Русев, британското подразделение на ВТБ – VTB Capital и Delta Capital International, която е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

Сделката е атакувана в съда от руския бизнесмен Дмитрий Косарев, който е собственик на дял в люксембургска холдингова компания, която притежава части от "Виваком“ преди придобиването от новите акционери. Той претендира, че търгът от 2015 г. е бил фиктивен, а цената на компанията – изкуствено занижена.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).