Вицепрезидентът: Съдебната реформа у нас трябва да продължи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:55 / 27.07.2012
1889
Реформите в съдебната система трябва да продължат и всякакви политически изкушения са вредни, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

Според нея един от изводите от критиките в доклада на ЕК е, че трябва да се обръща достатъчно голямо внимание на правосъдната система и на вътрешния ред, независимо, че Европа е в тежка криза.

Вицепрезидентът допълни, че в някои случаи не е лошо на страната ни да се оказва натиск отвън, защото така ще постигнем съотносими европейски стандарти.

"Натискът отвън не е лошо нещо. Ние сме в едно семейство, в една система и трябва да гоним и да правим такива реформи, че стандартите на демократичната държава, на демократичните процеси в България трябва да станат съотносими с правовите и демократичните стандарти в другите европейски държави. И това е много важно да се разбере и то е отчетено и е казано много напред в политическия петгодишен доклад сега", каза Попова.

Източник: БНТ


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на течното злато се покачва, как се отразява това на пазар...
Бизнесмeн: При мен няма заплата под 2000 лева
Спряха контрабанда на хиляди таблетки хапчета за полова мощ
Жители на български град започнали да живеят като "барони" заради...
КЗП с коментар за вейповете, наподобяващи детска играчка
Черешопроизводител: Символична цена от 1 лв. за кг череши за тези...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).