Валери Симеонов: Трябва да се стреля на месо при нарушение на границата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:54 / 16.10.2015
3647
Българските гранични полицаи трябва да стрелят винаги, когато се преминава границата и не се изпълняват техните разпореждания. Това мнение изрази лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на "Тази сутрин" по bTV по повод сблъсъка между униформени и нелегални имигранти, при който загина един чужденец.

"Естествено, че трябва да се стреля на месо - това е българската граница, това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава. Какво - да чакат да ги застрелят или да ги намушкат? Неотдавна имаше случай на двама намушкани български граждани, лесничеи", посочи националистът.

По думите на Симеонов, в случая към границата ни тръгват "авантюристи на 20-30 години, въоръжени, които търсят на баницата мекото, където има социални системи - да получават помощи".

"Станалото ще има много сериозен отзвук в имигрантските среди и сред трафикантите. България я заобикалят и ще продължават да я заобикалят", заяви лидерът на НФСБ.

Той посочи, че на три места в Бургаско се строи гранична стена, а най-напреднала е работата по съоръжението в Хасковска и Ямболска области и именно заради това нелегалните имигранти сега минават през гористите терени.

"Не е да щракнеш с пръсти или да изсипеш телта, както в Унгария (...) Да се направи стабилна, масивна, добре бетонирана" - така, по думите на Валери Симеонов, трябва да се гради стената.

Жестове към Турция, но само толкова

ЕС прави по-скоро медийни жестове към Турция заради рисковете стотиците хиляди мигранти на нейна територия да бъдат пуснати към границите на общността, коментира националистът. Той не смята, че темата за еврочленство на южната ни съседка е станала по-актуална.

"ЕС ще бъде изключително внимателен и той е внимателен, защото ЕС и бездруго е под натиск от хора с друга религия, култура и лошо икономическо състояние", допълни Симеонов. Според него заявленията за облекчаване на визовия режим за турски граждани са точно жест, защото така или иначе те нямат особени проблеми да работят в Западна Европа.

В същото време той подчерта, че действително са нужни допълнителни средства за охрана на границата, тъй като Турция е най-близо разположена да конфликтните зони в Ирак и Сирия.


Виж коментарите (5)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).