ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВУАРР организира семинар на Агра 2012 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 08.03.2012Коментари (0)2368
©
Семинар на тема "Иновации в областта на биологичното земеделие чрез изграждане на мрежи" се проведе днес в рамките на Международната селскостопанска изложба "АГРА". Организатор на събитието, с любезното съдействие на Международен панаир - Пловдив, бе Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив. 

Семинарът се организира като част от работния план по проект по програма ТЕМПУС "Обучение на преподаватели в областта на производството и управлението на екологично чисти храни".

За участие в семинара бяха поканени експерти и преподаватели в областта на биологичното земеделие и мениджмънта, както и ключови фигури в сектора - земеделски производители, преработватели и търговци, сертифициращи организации. 

Очакванията на участниците са за обмяна на актуална информация за развитието на сектора и добри практики, както и за установяване на нови контакти за бъдещо сътрудничество и съвместни инициативи.

Проектът по програма ТЕМПУС "Обучение на преподаватели в областта на производството и управлението на екологично чисти храни" цели изграждане на капацитет в Западните Балкани за устойчиво икономическо развитие във връзка с биологичното производство на храни чрез насърчаване и подпомагане на професионалното образование и обучение. Фокусът е върху биологичното производство поради неговия огромен потенциал на икономически двигател в селските райони. За да се посрещне увеличаващото се потребителско търсене по отношение на екологично чисти и безопасни храни, биологично земеделие и преработка на биологични продукти, трябва да се вземат предвид специфичните изисквания в региона. 

Проектът EDUECO предлага на университети в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора знания и методи за обучение на неуниверситетски преподаватели. Ще бъде организирано и пилотно обучение в средните училища. Необходимите знания трябва да бъдат доставяни от експерти и преподаватели с професионални знания и умения в биологичното земеделие и мениджмънта. За целта ще бъде създадена и регионална мрежа с участието на университетски преподаватели и учители от професионални гимназии, както и на представители на сектора. Тя ще осигурява обратната връзка за постоянно развитие и усъвършенстване на учебните програми във връзка с посрещане на нуждите, определяни от пазарното търсене. Модернизирането на методите на преподаване в професионалните гимназии започва с акцент върху университетите и тяхната роля в подпомагане на неуниверситетското образование и разпространението на нови знания и технологии. 

Приоритетните направления на работа на партньорите от Западните Балкани са: биологично животновъдство, биологично овощарство, биологично зеленчукопроизводство, полски култури, растителна защита, почви, екология, опазване на околната среда, мениджмънт в органичното производство, включително риск мениджмънт, и сертифициране.

Партньорите от Холандия, България и Унгария осигуряват обучение на университетски преподаватели в три направления: предприемачество, комуникации с крайните потребители и връзка наука-бизнес в биологичното земеделие, както и помощ при разработването и тестването на учебните програми за учителите и учениците.

Проектът е финансиран от Европейската комисия по програма TEMPUS. Контрактор е Университетът Ван Хол Ларенщайн от Холандия, а броят на партньорите е 16, сред които и Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 9
11.03.2012 »
07.03.2012 »
06.03.2012 »
06.03.2012 »
06.03.2012 »
05.03.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: