В борбата за паркомясто: На везната са децата или хората с право на инвалидното място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
22:15 / 14.02.2023
3032
За пореден скандален случай сигнализират хората в мрежата. Човечността явно е на изчезване в обществото ни. Знаците не значат нищо и това не е новина, лошото е, че егото е движещо за масата в обществото ни.

Нагла постъпка на паркинг в столицата за пореден път доказва тезата, забеляза Sofia24.bg.

Потребител на групата "Забелязано в София" сподели нещо, което трудно можем да определим като адекватно поведение. В главната роля е водачка на лъскаво возило, от другата страна човек в неравностойно положение:

История за поредния некачествен индивид.

Действието се развива днес вечерта около 18:30 часа на паркинга на Лидъл - Горубляне. Аз и племенницата ми, инвалид с доживотен ТЕЛК се насочваме към инвалидните места на паркинга. Точно пред мен паркира автомобила от снимката на последното свободно инвалидно място.

От автомобил слиза жена и любезно я питам дали са с инвалид, тя ми отговаря: Не, с малко дете сме! ( не знаех, че родителите на малките деца са с предимство пред инвалидите ). Аз все пак любезно я моля да се преместят, защото съм с инвалид и няма къде да паркирам. В този момент от автомобила излиза “мъжът" в това гордо българско семейство и заявява, че нямало да премести колата и да си гледам работата, като най-нагло си вади детето от колата и се насочва към входа на магазина!

Поздравих го за мъжката постъпка и примера, който дава на детето си ( Не, че го трогнах, той все пак е над закона, над правилата, над човешките отношения).



Ако постът ми достигне до него, ще се радвам да осъзнае простотията си и да се замисли върху постъпката си и следващия път, когато реши да паркира на място за инвалид да се замисли преди да го направи.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).