В Пловдив откриват изнесено заседание на Съвета на децата към ДАЗД

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 12.03.2013
1880
Днес - 12 март, от 14 часа в хотел "Марица" председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Калин Каменов и кметът Иван Тотев ще открият второто изнесено заседание на Съвета на децата към ДАЗД. Темата на срещата е "Мнението на децата в решенията на общината - възможна реалност". 

По време на заседанието ще бъде презентиран пилотният проект за насърчаване на детското и младежко участие на местно и национално ниво, който се реализира от фондация "Партньори-България" и УНИЦЕФ България с подкрепата на ДАЗД и Министерството на образованието, младежта и науката.

Целта на проекта е чрез приобщаване и образование на децата от най-ранна възраст и включването им в дейности, които подпомагат тяхната активност в полза на обществото, да бъде утвърдено правото им свободно да изразяват своето мнение и да бъдат чути. По този начин ще се даде възможност на младите хора пълноценно да участват в процесите на взимане на решения при разработването на политики за тяхното бъдеще и да изградят активно гражданско общество.

Членовете на Съвета на децата ще представят примери и добри практики от работата на техните организации на местно ниво и ще обменят опит с връстници от няколко пловдивски училища и представителите на Националния алианс за работа с доброволци.

В срещата ще вземат участие и областният управител Здравко Димитров, началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова и членове на местни младежки структури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).