Ученици от Пловдив на посещение в Европарламента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 03.09.2015
2001
Ръководителят на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел осигури тридневна визита в Брюксел за опознаване на Европейския парламент за победителите в конкурса, който организира за българските ученици всяка година.

Групата включва деца от Петрич, Благоевград, Сандански, Монтана, Русе, Луковит, Шумен, Дупница, Карлово, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Силистра, Варна, Кубрат... Журито и директорите на училищата с най-много участници също бяха част от посетителската група.

Началото на визитата беше поставено с лекция за ролята и функциите на Европейския парламент, неговите правомощия и любопитни факти от миналото и настоящето на институцията. В последвалата среща с евродепутати от Групата на ЕНП, българските ученици научиха за спецификата в работата на членовете на Европейския парламент и по-конкретно за приоритетите на Мария Габриел като зам.-председател на Групата на ЕНП.

Впечатляващо за учениците беше посещението на Парламентариума, където имаха възможност за виртуална разходка из пленарната зала, потапяйки се в истинската атмосфера на Европарламента. Част от изненадите, подготвени от евродепутата, включваха още среща с екипа на комисар Кристалина Георгиева и посещение на емблематичните за Брюксел парк "Мини Европа" и Атомиума.

"Посетителските групи в Европейския парламент са изключителен шанс за запознаване на младите хора не само с функциите на институцията, но и с възможностите, които им предоставя, за стажове например. Работата с младите е сред приоритетите ми и ще продължавам да ги насърчавам и подкрепям - конкурсът, който организирам ежегодно, е само един от начините.", коментира Мария Габриел.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).