Учат служителите на БДЖ как да реагират при кризисни ситуации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:02 / 09.04.2008
1261
Във връзка с подобряването на безопасността на транспортната услуга и минимизирането на рисковете при превоз на пътници, „Български държавни железници" ЕАД ще проведат в периода от 10-ти до 30-ти април допълнително обучение на служителите от превозните и локомотивни бригади за действие при възникване на различни видове кризисни и извънредни ситуации.

Обучението включва теоретична и практическа част. В теоретичната подготовка на персонала приоритетно внимание ще бъде обърнато върху: необходимите мерки за реагиране при опасни инциденти; отговорностите и механизмите за оповестяване при възникване на риск за безопасността на движението; необходимите действия и отговорности на персонала за ограничаване на вредните последствия от възникването на евентуален инцидент.

Практическата част от обучението на превозния и локомотивен персонал ще включва придобиване на умения за оказване на първа долекарска помощ и използване на лични предпазни средства. Лектори ще бъдат специалисти от Национална служба „Гражданска защита", службите "Пожарна безопасност и защита на населението в железопътния транспорт", както и медицински лица от многопрофилните транспортни болници.

Такова допълнително обучение ще се извършва два пъти годишно. През настоящата 2008 г. второто обучение на превозния и локомотивен персонал ще се проведе през месец октомври. Успоредно с това допълнително обучение, "Български държавни железници" ЕАД продължават да провеждат обичайните регулярни инструктажи на служителите от превозните и локомотивни бригади за безопасност, противопожарна охрана, работа с електрически инсталации и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ще спре ли вносът на стари коли в България?
Брутално задръстване на Маказа
Изследват морската вода
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Предлагат военно обучение за всички мъже под 50 години
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).