Трима починаха след неправилно самолечение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:53 / 11.01.2017
12265
Трима души са починали вследствие на усложнения при респираторни вирусни инфекции. След неправилно първично лечение се е стигнало до бронхиолити и пневмонии, обясни директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, цитиран от "Дарик". Случаите са в Шумен.

Заболяванията засягат бързо белия дроб и се развива оток, който блокира дишането, каза лекарят и добави, че това става много бързо - в рамките на 48 часа. При два от случаите пациентите са били възрастни хора с редица други хронични заболявания, но при единият се касае за мъж под 50 години. Той бил с двустранна пневмония. 

Взети са проби и предстои да се изследват дали в тях има щамове на грип, каза д-р Атанасов. Той заяви, че това не е рядко явление при грипни епидемии и призова хората да търсят медицинска помощ при първи симптоми на грип. 

Трябва да се избягва най-вече самолечение с антибиотици и други медикаменти. В момента вътрешно и детско отделения на шуменската болница са препълнени. В областта няма грипна епидемия, тъй като болните се задържат под 230 души на 10 000 жители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).