ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Трифонов с нов пост: Ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 04.05.2021Коментари (12)12339
©
Само преди минути Слави Трифонов отново избухна с провокативен пост в социалните мрежи. Той написа:  

"Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата.



ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е “грях, срамота, светотатство".

Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер - хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден - 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник" от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на “новите варвари" (сред които явно сме и ние от “Има такъв народ") за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като “тежката артилерия на ГЕРБ", й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: “Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения."

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при възможност"? Значи, видеонаблюдение ще има “при възможност". Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш - в този град и в тази секция ще има, в тази - няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати - тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите - тука, примерно, сложили видеонаблюдение."

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност" отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс.

Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за близо 40 милиона лева. Дали са от Венецуела - да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Славчо май май пак по-старата схема, нека да краднем ноухауто и да му лепнем "за първи път в България" То не беше шоуто на Летерман, не бяха реалити форматите за които стотинка за лиценз не си платил. Сега бориш ГЕРБ като правиш същите неща като тях! Даже Пеевски и Доган имат снимка от пленарна зала за разлика от теб!
-1
 
 
Слави тези лъжат за последно.Сега е време за съд .Време е тиквите да спрат да обиждат хората и партиите защото хората ще ги изгонят с камъни.
+1
 
 
Слави,да те питам нещо:Ако нямаше ФБ от къде,щеше да се изкажеш?Мишок...
0
 
 
Тоя мухльо няма даже смелостта да излезе пред хората и да говори! Пълна мижитурка която не може и две думи да каже без сценарист! Даже поста е не коректен едно е да направиш технически изменения, Друго е да промениш из основи изборния кодекс. Второто тяхното г***о лизане нарушиха основно конституционно право "Разделението на власта"! Съсредоточиха властта в ръцете на президента! Ама от чалгари какво да очаква човек.
+6
 
 
Куцо пиле неприятно,опротивя страшно много.
0
 
 
Жалко за тези,които повярваха на "ПЛЕЗЛЬОТО"Не мога да си представя такъв да управлява България.Пълна порнография и с тези от"Мутри вън"Каква стана тя, мутрите са вътре.Борба за власт."Келипир има в тая работа"-Алеко Константинов.
+4
 
 
СЛВЧОООО много дълга карантина бе ....какво стана с мажоритарния вот ,какво стана със субсидията от 1лв . за глас????СЛАВЧОООО ТИ СИ СЪЩИЯ УЧИНДОЛСКИ ЛЪЖЕЦ!ПРИСМЯЛ СЕ ЩЪРБЕЛ НА ХЪРБЕЛ!
+7
 
 
Ясноо, вие сте го направили, сега е наш ред! Абе какво стана с това, че сте различни, че сте по-моралните и не правите така? Излиза, че сте същите? И продължавате да говорите групости, първо промените през 2016 са за президентските избори и изобщо не включат някакви кардинални промени, каквито вие направихте. Второ, да сложиш само машинно гласуване при положение, че няма никъде по света такова освен във венецуела.....да сложиш само машинно гласуване при положение, че бели държави като Холандия (и не само) са се отказали изцяло от него като силно несигурно си е просто пълна глупост! И до кога с тези ФБ статуси, които въобще не е ясно кой пише! Вие самите лъжете най-нагло през ФБ за нещо просто като това, кои пише брееее.....
+2
 
 
учиндолското ПРОСТАЧЕ не е зле по-малко да говори! Не виждаш ли,че съвсем скоро може да се явиш на сгледа пред Онзи? злобен,смотан пъпеш,отвътре те яде онази болест и няма спасение,май?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: