Томислав Дончев: Към момента ПП не изглежда да е потенциален партньор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:44 / 17.08.2022
2062
"Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента. Това каза в предаването "Лице в лице“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Към момента "Продължаваме промяната" не изглежда да е потенциален партньор, включително и начинът, по който се държат, включително и абсолютната им немощ реално да управляват каквато и да е държавна система. Ако в поведението ми забележим еволюция, подобряване и малко по-адекватна и отговорна политическа реторика, това може да се помени", заяви Томислав Дончев.  

Той добави, че с "Демократична България“ нямат значими различия от гледна точка на принципи, цели и ориентация.

"Колкото и да е трудно, ако стигнем до такава ситуация, трябва да се водят разговори с тях“, отбеляза Дончев.

Според него коалиция с ДПС няма да бъде приета от симпатизантите на ГЕРБ, а с БСП имат решение на конгреса, че коалиция не е възможна. 

"Винаги досега, когато сме избирали партньори, сме избирали "за" – какво можем да направим "за" – да овладеем кризите в държавата, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните ресурси, да модернизираме инфраструктурата и т.н.", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Сигурно е, че в коалиция "против" няма да участваме, допълни той.

"Ние умеем да дресираме, да възпитаваме емоциите си. Всякакви емоционални изблици, които са съществували между политическите лидери преди и по време на управлението, не са ни пречили да формираме стабилни управления", отбеляза Дончев. 

По думите му модел "ГЕРБ-ДПС“ не съществува.

"Ние никога не сме управлявали с ДПС", каза Дончев и добави, че ако става въпрос за модел ГЕРБ – то той е свързан с модернизацията на страната.

В коментар на отношенията между ГЕРБ и президента Румен Радев, Дончев заяви, че исторически отношенията им са много сложни

"Разменяли сме си взаимни упреци и резки думи с президента, което не е най-доброто в политиката. Ние критикуваме, когато има повод и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически опонент и трябва да го мразим“, обясни той.

Според него последните месеци президентът не им е давал повод за критики.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).