Телефонен измамник към дете: Майка ти ще умре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:29 / 10.11.2015
2566
За нови нагли прояви на ало-измамници съобщава "Телеграф". Един от мошениците, действащи в тази област заявил на дете "Майка ти ще умре" и поискал да му даде всички пари, които успее да намери в къщи. Това разказват близки на семейството на малчугана.

Обаждането дошло на телефона на 8-годишното момченце, докато то било на училище. Без да дава подробности, мъжки глас обяснил, че ако не получи пари и каквото ценно има в къщи, майка му ще умре до няколко часа.

Детето обаче се оказало предвидливо и започнало да звъни на майка си веднага след като приключило разговора с измамника. След като не успяло да се свърже с нея, то се обърнало към учителката.

Преподавателите от училището му обяснили, че вероятно е някаква шега, но момченцето изпаднало в шок и не спирало да плаче.

Подобен случай е имало и във Варна, където обаче престъпниците успели да измъкнат 680 лева и злато от негова връстница. Този път лъжата била "за да измъкнем майка ти от затвора".

Ало-измамниците обяснили, че майката на детето е задържана от полицията и поискали 1000 лева, за да я освободят. Момиченцето събрало 680 лева, взело и златни накити и предало всичко на непозната жена пред блока, в който живее.

Това е поредната измама на деца, според полицията досега са регистрирани 6 такива случая. Атаките срещу деца имат различни легенди, но всички са свързани с родителите-болест, арест или смърт, предупреждават полицаи.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).